Leonardo DiCaprio

Majdnem Leonardo DiCaprio lett a DC-univerzum egyik leggonoszabb karaktere

Leonardo DiCapriónak is felajánlották Lex Luthor szerepét a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című, 2016-ban bemutatott filmben. A hollywoodi szupersztár végül nem élt a lehetőséggel, így Jesse Eisenberg lépett a helyére.



Zack Synder nagy fába vágta a fejszéjét a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmmel. Noha a nézők és a kritikusok véleménye megoszlott a végeredménnyel kapcsolatban, a film végül bőven visszahozta az árát a mozipénztáraknál, majdnem 900 millió dollárt termelt.

Ez részben a szereplőgárdának is köszönhető: olyan nagy nevű színészek tűntek fel a vásznon, mint Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot vagy éppen Jeremy Irons.

Leonardo DiCaprio is feltűnhetett volna a filmben, eredetileg ugyanis őt szemelte ki Lex Luthor szerepére a rendező

– derül ki a Slash Film cikkéből.

Ez is érdekelhet: Henry Cavill majdnem lecsúszott Superman szerepéről

A DC-képregények szerint Lex Luthor egy igazi zseni, aki eszét és vagyonát azonban rendre rossz célokra fordítja – emiatt pedig hol Supermannel, hol Batmannel kerül összetűzésbe.

Snyder nemrég egy podcastben beszélt arról, hogyan zajlott a szereplőválogatás. A rendező szerint DiCaprio nyitottan állt a megkereséshez, sőt a találkozásuk alkalmával számos érdekes ötlettel állt elő. A hollywoodi legenda végül mégis nemet mondott, ami miatt Snydernek új színész után kellett néznie – így talált rá Jesse Eisenbergre.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Nem sokon múlott, hogy ne Leonardo DiCaprio legyen a Titanic főszereplője

Eisenbergnek nem volt teljesen idegen a szerep, ugyanis a Social Network – Közösségi háló című filmben egyszer már belebújt egy ifjú milliárdos (Mark Zuckerberg) bőrébe.

Lex Luthor karaktere persze újfajta szemléletet kívánt. Hogy Eisenberg mennyire alakította jól a gonosztevő karakterét, arról megoszlanak a vélemények. Sokaknak tetszett a fiatal színész megközelítése, de negatív kritikák is érték őt.

Azt már soha sem tudjuk meg, hogy DiCaprio hogyan teljesített volna Lex Luthorként, de az már közismert, hogy ki alakítja legközelebb a különc milliárdost:

James Gunn jövőre megjelenő Superman-filmjében Nicholas Houltot nézhetjük meg ebben a szerepben.

Henry Cavill sem tér vissza Supermanként, az ő helyébe David Corenswet lép majd.

A figyelmetekbe ajánljuk