Leonardo DiCaprio.

Nem sokon múlott, hogy ne Leonardo DiCaprio legyen a Titanic főszereplője

James Cameron elárulta, hogy Leonardo DiCaprio majdnem lecsúszott Jack Dawson szerepéről, mert a színész nem akarta felolvasni a forgatókönyvet.


Emlékszem, hogy volt egy találkozóm Leóval. Aztán volt egy próbafelvétel is. Szóval a meeting vicces volt, mert a tárgyalóteremben ültem és vártam, hogy találkozzak egy színésszel. És körülnézek, és az egész irodából az összes nő ott van a megbeszélésen, valamiért. Ott van egy női executive producer, oké, rendben. De a könyvelőnk? Miért volt ő is ott a megbeszélésen? Mindannyian Leóval akartak találkozni. Hisztérikus volt. Körülnéztem, és azt mondtam: >> Azt hiszem, már tudom a választ a kérdésemre.<<

– emlékezett vissza Cameron a GQ-nak adott interjújában.

Cameron elmondta, hogy DiCaprio mindenkit elbűvölt a találkozón, beleértve őt magát is. A rendező azonban még mindig látni akarta, milyen lesz a kémia Kate Winslettel. Napokkal később DiCaprio ismét megjelent, és nem tudta, hogy Cameron tesztelni akarja.

A Titanic rendezője elmesélte, hogy DiCaprio azt mondta, hogy ő nem szokott felolvasni. Cameron ezután kezet fogott a színésszel, és megköszönte, hogy eljött. Amikor DiCaprio látta, hogy a lehetőség elúszik, Cameron szerint a Rómeó + Júlia sztárja ezt mondta:

Várj, várj, várj. Úgy érted, ha nem olvasok fel, nem kapom meg a szerepet csak úgy?

Cameron ezután elmagyarázta DiCapriónak, hogy az elkövetkezendő két éve erről a filmről fog szólni, és nem akar rossz döntést hozni a castingnál, úgyhogy vagy felolvas, vagy nem kapja meg a szerepet.

DiCapriónak nem volt más választása, fel kellett olvasnia néhány jelenetet Cameronnak, és miközben a rendező továbbra is figyelte a színészt, látta, hogy az akkori tinisztár igencsak morcos a helyzet miatt. Amikor azonban a direktor elindította a felvételt, Cameron szerint DiCaprio átváltozott Jackké, Kate Winslet pedig teljesen felvillanyozódott. A rendező így fogalmazott az esetről:

Sötét felhők nyíltak, egy napsugár jött le, és megvilágította Jacket. Azt mondtam: >> Rendben, ő az én emberem<<.

Forrás: Deadline

A figyelmetekbe ajánljuk