Pókember: Nincs hazaút

Pókember: Nincs hazaút

A Pókember: Nincs hazaút már a 6. legtöbb bevételt hozó film valaha

Ráadásul nagyon erősen tartja magát a mozis listákon. De az Énekelj! 2 is örülhet, ugyanis rekordot döntött a járvány kezdete óta bemutatott filmek közt.


Már több hete megy a mozikban a Pókember: Nincs hazaút, de a hétvégén újabb 27,7 millió dollárt adott hozzá világkörüli bevételeihez 63 országban összessen. Ezzel pedig már 1,69 milliárd az összbevétele mozikban a Marvel szuperhősmozijának, maga mögé utasítva az örökranglistán a Jurassic Worldöt (1,67 milliárd) és Az oroszlánkirályt (1,66 milliárd) is. Így mostmár a 6. legtöbb mozibevételt generáló film lett valaha inflációt nem számítva. Mindezt ráadásul anélkül, hogy bankot robbantott volna Kínában.

Még a járvány előtti időszakban is nagyon erős számok lennének ezek, de még azt is figyelembe kijelenthető, hogy Pókember visszacsalta a nézőket teljesen a mozikba. Ráadásul ki tudja, hol a vége még, hisz továbbra is vezeti például a különböző heti mozis listákat, beleértve az Egyesült Államokban is. Egy hétre megelőzte ugyan az új Sikoly, de egy héttel később újra Pókembert láthatjuk a lista élén nagyon erősen tartva pozícióját.

Örülhet emellett a Universal is, az Énekelj! 2 ugyanis a hétvégén elérte a 241,2 milliárdos összebevételt, ezzel pedig globálisan a legsikeresebb animációs film lett a járvány kezdete óta. Ezek még mindig elmaradnak azoktól a számoktól, amikor például egy Pixar-mese milliárdos bevételt generált, de úgy tűnik, szép lassan ezeknek a közönsége is elkezdett visszaszivárogni a mozikba. Ugyanakkor a járvány kezdete óta az animációs filmek leginkább mintha csak streamingplatformokon lenne igazán sikeresek.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk