Pókember: nincs hazaút

Pókember: Nincs hazaút

Majdnem 300-szor látta az új Pókember-filmet, rekordot döntött

Bár lenyűgöző eredmény, tekintve, hogy alig pár hónapja jött még csak ki a film, leginkább aggódunk az illetőért.


A Pókember: Nincs hazaút óriási kasszasiker, ami rögtön minden idők egyik legnézettebb filmjévé vált a mozikban. Az időzítés tökéletes volt, az emberek tömegesen özönlöttek a mozikban a járvány okozta tétova mozizások után, ezen a ponton pedig jó eséllyel mindenki látta már, aki akarta. Valószínűleg akadnak többet, akik legalább egyszer újranézték a filmet.

Nos, létezik egy őrült, aki már majdnem 300 alkalommal látta, ezzel pedig bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A floridai Ramiro Alanis 292-szer nézte meg a filmet csak mozikban december 16-tól kezdve március 15-ig. Ha összeadjuk a számtalan mozizás játékidejét, a teljes játékidő 720 órának, vagyis gyakorlatilag egy egész hónapnak felel meg. Szóval egy hónapnyi időt töltött azzal, hogy az új Pókembert nézett.

Ramiro nem tudja pontosan, hogy összesen mennyit költött jegyekre, de szerinte körülbelül 3400 dollárt, ami valamivel több, mint 1 millió forintnak felel meg. Három hónapig, amíg a mozik nem hagyták abba a vetítést, egymás után nézte a filmet, ami majdnem 12 és fél órányi filmet jelent. Ezen a ponton azt mondta, hogy a filmmel együtt el tudná mondani a film párbeszédeit is, amit meg is tett, hangosan, az utolsó vetítésen, egy üres moziban.

A Guinness-szabályok egyébként igencsak szigorúak, ugyanis végig kellett néznie a filmet az elejétől a végéig minden alkalommal ahhoz, hogy számítson, nem volt alvás- vagy mosdószünet (11 óráját kizárták az említett szünetek miatt), nem nézhette a telefonját, és végig kellett maradnia a stáblistáig, amihez már hozzászokott.

Ezután meg kellett tartania a jegyszelvényét, és a mozi egyik alkalmazottjától kapott egy nyilatkozatot, amely megerősítette, hogy megnézte a filmet. Mindezt összeegyeztetni a családjával és a személyi edzői karrierjével nem volt könnyű, és bevallotta, hogy különösen a késő esti nézések voltak a legnehezebbek, mivel a nap folyamán négyszer megnézett film után fájt a feje.

Alanis számára az volt a cél, hogy visszaszerezze a legtöbb mozis előadáson részt vevő filmes címét, ezt először 2019-ben szerezte meg a Bosszúállók megtekintésével: Végjátékot 191 alkalommal látta mozikban összesen. A korábbi rekordtartó az ausztrál Joanne Connor tartotta előtte, aki 108-szor látta a Bohém rapszódiát 2019 elején. 2021-ben azonban az ő rekordját egy bizonyos Arnaud Klein döntötte meg, aki 204-szer látta a mozikban a Kaamelott: Az első rész című francia vígjáték-fantasy filmet.

(Forrás: Gizmodo)

A figyelmetekbe ajánljuk