András herceg
Getty Images

Újabb botrány kialakulóban? András herceg nem hajlandó elhagyni a királyi lakot

András herceget a hírek szerint bátyja, III. Károly király arra kérte, hogy hagyja el a kastélyt, az elmúlt hónapokban pedig egyre több találgatás látott napvilágot távozásának feltételeiről.


A hírek szerint azonban a király öccse nem hajlandó feladni otthonát, ahol eddig az elmúlt két évtizedben élt. András herceg a windsori Royal Lodge-ban él volt feleségével, Sarah Fergusonnal, bár az egykori pár az ingatlan külön szárnyában lakik.

Olvasd el ezt is! 5 komoly nehézség, amivel III. Károlynak szembe kell néznie az elkövetkezendő időszakban

Ugyanis a források szerint András ki akarja használni a 30 millió fontos kastély bérleti idejének hátralévő részét, mivel még 55 év van hátra a szerződésből.

A herceghez közel álló bennfentes a The Mail On Sunday című lapnak így nyilatkozott:

Nem hajlandó senkivel sem találkozni. Ez volt az otthona, a menedéke az elmúlt 20 évben. Tényleg van értelme kirúgni őt?

De korábban már beszámoltak arról is, hogy Frogmore Cottage – ahol előtte Harry és Meghan élt – lehetne az új otthona a hercegnek.

Andr\u00e1s herceg Getty Images

A költözés a hírek szerint azért is fontos lenne, hogy helyet csináljanak a walesi hercegi párnak, valamint három gyermeküknek, György hercegnek, Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek. Állítólag a palota határidőt szabott András és Sarah számára, hogy szeptemberre költözzenek ki, bár ezt a dátumot elvileg túl korainak minősítették.

A döntés, hogy a herceget elköltöztetik a 30 szobás kastélyból, egyike annak a maroknyi változásnak, amelyet Károly tervez a bátyja számára. A brit uralkodó ezenfelül csökkentené testvére évi 250 ezer fontos támogatását, a juttatás redukálása pedig megnehezítené a windsori ingatlan költségeinek fedezését.

András állítólag attól is tart, hogy a királyi család odáig is elmehet, hogy kikapcsolják a gáz-, víz- és áramszolgáltatást, ha nem hagyja el a házat.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk