fedélzet
Fotó: Shutterstock

Erről a dologról kellene leszoknunk repülés közben a légiutas-kísérők szerint

Létezik számos olyan rossz szokás, amely nem csupán abszurd, hanem sokkal inkább káros , sőt olykor veszélyes dolog repülés közben. Ezek közül a valaha látott egyik legbosszantóbbat árulták el most stewardessek.


A légiutas-kísérők számára a repülésbiztonság és a komfortérzet kialakítása a legfontosabb. Többek között tájékoztatják az utasokat a protokollokról, gondoskodnak a csomagok megfelelően tárolásáról, továbbá segítenek abban, hogy mindenki kényelmesen érezze magát az utazás alatt. Egyik fő erényük a türelem.

Léteznek azonban olyan idegesítő szokások az utasok részéről, amelyek mellett már ők se tudnak elmenni szó nélkül.

Ezek közül is kiemelkedik szerintük egy sokszor látott és kifejezetten rossz beidegződés: a fedélzeti mosdó meglátogatása mezítláb.

Ez is érdekelhet: Jó tanács egy légiutas-kísérőtől: ide ne ülj soha egy repülőn!

mosd\u00f3 a rep\u00fcl\u0151g\u00e9pen

Fotó: Shutterstock

Az utasok folyamatosan mezítláb vagy csak zokniban használják a mosdókat a repülőgépen, ami nagyon-nagyon egészségtelen. A képzésünk során megtanultuk, hogy a mosdó padlóján lévő folyadék gyakran nem csak víz

mesélteElizabeth Regan stewardess a HuffPostnak.

Köztudott tény, hogy a nyilvános illemhelyek a baktériumok legnagyobb melegágyai.

A TravelMath 2015-ös tanulmánya szerint a repülőgépek mosdóöblítő gombján 265 kolóniaképző egység (CFU) található négyzetcentiméterenként, sokkal több, mint egy átlagos otthoni vécéülőkén (172 CFU).

Ezt is olvasd el! 3 dolog, amit talán nem tudtál, de ingyen kérhetsz a repülőgépen

Bár a legtöbb ilyen baktérium nem jelent hatalmas veszélyt egy egészséges felnőttre, Dr. Dahlia Philips, fertőző betegségekkel foglalkozó orvos szerint jobb óvatosnak lenni:

A mezítláb járás kiteszi a lábat a baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak, amelyek leginkább a lábon lévő vágásokon vagy horzsolásokon keresztül juthatnak be.

Szerinte a legbölcsebb döntés még a repülőtéren könnyíteni magunkon.

A terminálok mosdói ugyanis egyrészt sokkal kényelmesebbek, másrészt sokkal tisztább a víz, sőt, legtöbbször még szappan és egyéb tisztálkodási eszközök is rendelkezésünkre állnak.

A figyelmetekbe ajánljuk