egy utazó nő felteszi a csomagját a fej feletti rekeszbe
Fotó: Shutterstock

Így tudod megúszni az egyik legkellemetlenebb szituációt a repülőn

Egy légiutas-kísérő megosztotta a kézipoggyászokra vonatkozó egyszerű szabályát, amely segít elkerülni a kínos súrlódásokat a repülőn.


Nincs rosszabb, mint feltartani a repülőgép folyosóját, miközben próbálod felpakolni a csomagjaidat a tárolóba. Egy tapasztalt légiutas-kísérő szerint azonban néhány egyszerű előkészülettel könnyen megúszhatjuk a konfliktushelyzetet. Kat Kalamani a TikTok-profilján nemrég közzétett videójában megosztotta „életbevágó tippjeit" a kézipoggyásszal utazóknak, ezeket gyűjtötte össze az Express.

Ez is érdekelhet: A 7 legidegesítőbb szabályszegés repülés közben

A legtöbb légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy teljes méretű kézipoggyászt és egy személyes tárgyat ingyen vigyenek magukkal a járatra, így könnyen kikerülhetik a feladott poggyászok költséges díját. Mivel azonban sok utazó szeretne pénzt megtakarítani, a kézipoggyászok bepréselése a fej feletti rekeszekbe nehézségekbe ütközhet.

Hogy megkíméld magad a kínos helyzetektől, Kat azt javasolja, hogy tervezz előre.

Kat első szabálya a csak kézipoggyászt vivő utasok számára: „ha nem tudod felemelni, ne vidd el". Ez egyszerű: otthon a bepakolt kézipoggyászt emeld a fejed fölé. Ha nem tudod felemelni, vegyél ki néhány dolgot!

Sok légitársaság kifejezetten előírja, hogy „a kézipoggyászt az utasoknak be kell tudniuk emelni a fej feletti tárolórekeszekbe".

Ez is érdekelhet: 8 szolgáltatás, ami ingyen van a repülőn

l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 seg\u00edt feltenni a poggy\u00e1szt a rekeszbe egy utasnak

Fotó: Shutterstock

A légiutas-kísérő által megosztott másik tipp az volt, hogy a poggyászrekeszek belsejében keress kis cetliket hasznos utasításokkal.

A legtöbb légitársaságnál találsz kis plakátkártyákat, amelyek megmutatják, hogyan kell tárolni a poggyászt.

A szakértők szerint a bőröndöknek kell először bekerülniük a rekeszekbe, a kabátok a táska tetejére kerülnek, a kisebb táskák pedig az ülés alá.

Bár nyilvánvalónak tűnhet, Kat megjegyezte, hogy a segítségkérés gyakran a legjobb módja annak, hogy gyorsan beüljünk az ülésünkbe. Hozzátette:

Mindenki azt hiszi, hogy a légiutas-kísérő dolga, hogy beemelje a csomagjaidat a tárolókba, de ez nem így van. Inkább kérj segítséget.

Pár kommentelő megjegyezte, hogy a „poggyász szorongásuk" feloldódna, ha megváltoztatnák a kézipoggyászok tárolására vonatkozó szabályokat. A legjobb az lenne, ha az ülés fölött lévő rekesz fixen az ülésen ülő személyé lenne.


A figyelmetekbe ajánljuk