légiutas-kísérő vizet ad a repülőn
Fotó: Shutterstock

8 dolog, ami ingyen van a repülőn, mégse használjuk ki eléggé

Mivel általában sokat utazunk fapados járatokkal, el is felejtkezünk arról, hogy az economy járatokon kis apróságokkal kedveskednek nekünk azért, hogy jobban érezzük magunkat.


Miközben a légitársaságok közül sokan visszaszorítják az ingyenességet, szigorítottak a felvihető poggyász méretén a plusz költségek érdekében, pénzt kérnek az ételért, és az ülőhely kiválasztásáért is. Ugyanakkor még mindig rengeteg módja van annak, hogy ingyenes dolgokhoz jussunk a következő járatunkon. A hosszú járatokon több extra „ajándék” jár kényelmetlenség elkerülése végett. Légitársaságok szerint változik, hogy mit nyújtanak az utasoknak, mi a legáltalánosabbakat gyűjtöttük össze a Drive Magazin segítségével.

Ez is érdekelhet: A légiutas-kísérő szerint ezeket a tanácsokat kövesd a repülőn

​1. Tisztasági szerek

Sok járat kínál valamilyen alapvető kellékeket tartalmazó ápolócsomagot az utasok számára. Az általában fogkefét, fogkrémet, nedves törlőkendőt, papírzsebkendőt, füldugót tartalmaznak. Ha beszálláskor nem is látunk ilyet, kérdezzük meg a légiutas-kísérőt. Turista osztályon kézkrémre, arcpermetre ne nagyon számítsunk, mert azok csak business classon elérhetőek.

​2. Víz

Üres újrahasználható vizespalackot magunkkal vihetünk a fedélzetre, ezzel időt és pénzt takarítunk meg, ráadásul még a környezetre is figyelünk. Majd a gépen kérdezzünk rá, hogy nem bánnák-e, ha feltöltenék vízzel. Ha mégsem engedik a feltöltést, palackozott vagy poharas vizet így is mindig kérhetünk a légiutas-kísérőktől.

Ha tovább olvasnál: 3 dolog, amit a légiutas-kísérők szerint ne fogyasszunk a repülőn

​3. Takaró, kispárna

nyakp\u00e1rn\u00e1t haszn\u00e1l\u00f3 n\u0151 a rep\u00fcl\u0151n

Fotó: Shutterstock

Kispárna és egy vékony takaró is jár, ha hosszabb utat teszünk meg az economyn, mivel a gépeken akár 2-3 fokkal is hidegebb lehet. Takaró a nappali járatokon is mindig elérhető.

​4. Színezők, ceruza

Ha gyerekkel utazunk, és otthon maradt a kedvenc mesekönyv vagy játék, a légiutas-kísérők szívesen adnak ingyen ajándékként színezőt, ceruzát vagy foglalkoztató füzetet a nyűgös kicsiknek.

​5. Elsősegély-doboz

A kereskedelmi járatokon kötelező az elsősegély-doboz biztosítása, amiben van sebfertőtlenítő, kötszer, géz, ragtapasz. Ha szükségünk lenne bármire, csak szóljunk a légiutas-kísérőnek.

​6. Fájdalomcsillapító

A gépen elérhetőek a legalapvetőbb, vény nélkül kapható gyógyszerek is: fájdalom- és lázcsillapítók, hasfogók és émelygést enyhítő tabletták.

​7. Fülhallgató

f\u00fclhallgat\u00f3val zen\u00e9t hallgat\u00f3 f\u00e9rfi a rep\u00fcl\u0151n

Fotó: Shutterstock

A repülőkön hivatalosan még csak vezetékes fülhallgatókat lehet használni, így előfordulhat, hogy a fedélzeten kapcsolunk, hogy csak bluetoothos van nálunk. Ilyenkor kérhetünk ingyen fülhallgatót, ami az utazás idejére tökéletesen megteszi.

​8. Snackek

Ha rövid az utazási idő a gépen, előfordulhat, hogy csak egy kicsi szendviccsel, csokiszelettel, süteménnyel vagy rágcsálnivalóval kínálnak meg. Ha még éhesek maradtunk, kérdezzük meg, hogy kaphatunk-e még egy kört.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk