légi-utaskísérők

3 dolog, amit a légiutas-kísérők szerint tilos a repülőgépeken fogyasztani

Ha repülésről van szó, a legjobb tanácsokat általában a légiutas-kísérők adják, akiknél többet nem sokan repültek az életükben. Mutatunk három szakértői tanácsot, amit a légiutas-kísérők szerint érdemes elkerülni az utazások során.

Csapvíz – a kávé és a tea is ide tartozik 

Soha nem ittam csapvizet

– árulta el a Travel + Leisure oldalának Sue Fogwell, aki 22 évig dolgozott légiutas-kísérőként.

Fogwell elmondta, hogy a fedélzeten a kávét és a teát csapvízzel készítik, ami a repülőgép víztartályaiból származik. Ez nem feltétlen jó, mivel a repülőgépek víztartályai köztudottan piszkosak: egy korábbi vizsgálat során 158 repülőgépből vettek mintát, és mint kiderült, 13 százalékuk tartalmazott kólibaktériumot, kettő pedig veszélyes E. coli-szintet mutatott ki.

Fogwell javaslata szerint, ha kávét fogyasztanánk, inkább vegyünk a terminálon, de ha koffeinre van szükségünk az út során, akkor kérjünk egy kólát kávé helyett.

Ez is érdekelhet: De miért kell bekapcsolni a repülési üzemmódot a levegőben?

Puffasztó ételek 

A légnyomás repülés közben változik, ami részben jó dolog, mivel segít a kényelmes légzésben tízezer méter magasan, de a hasunknak is okozhat pár kellemetlenséget.

Josephine Remo, egykori szakmabeli azt javasolta, hogy mindenképp kerüljük el a gázképző ételeket.

A repülőn a légnyomás változása megzavarhatja a gyomrunkat. Ez különösen akkor igaz, ha hetente többször utazunk, amikor már érezhető a nagy különbség.

Kerüljük el a puffasztó ételeket, ilyen például a hagyma, a kelkáposzta, a bab, a vörös hús, a lencse, a glutén és a brokkoli. Az ételeken túl, tette hozzá Remo, jó ötlet lehet, ha távol tartjuk magunkat a szénsavas italoktól, amelyek szintén gyomorbajokhoz vezethetnek a levegőben.

Olvasd el ezt is! Kié a középső ülés két karfája egy repülőn?

Bloody Mary

Hiába nagy kedvenc, a magas nátriumtartalom miatt érdemes elkerülni. Fogwell javaslata tudományosan megalapozott: .a sok só puffadást és dehidratációt is okozhat. Amikor a túl sok nátrium kibillenti a szervezetet és a veséket az egyensúlyából, a szervezet kiszárad. Ebben az időszakban a szervezet vizet von el a sejtjeiből

A több víz fogyasztása segít semlegesíteni a nátriumot és rehidratálni a sejteket, tehát ha nem tudnánk ellenállni egy Bloody Marynek, legalább ügyeljünk arra, hogy rendszeresen hidratáljuk magunkat vízzel.


A figyelmetekbe ajánljuk