légiutas-kísérő ételt kínál a repülőn
Fotó: Shutterstock

A légiutas-kísérő szerint ezért kellene mindig vizet és rágcsálnivalót vinned a fedélzetre

Hamarosan repülni fogsz? Egy légiutas-kísérő megosztotta velünk a három legfontosabb dolgot, amit érdemes magaddal vinni.


Cierra Mistt nemrég a Tiktokjára töltött fel egy videót, amiben megosztotta, hogy szerinte mik a „kötelező” teendők és a tilalmak a repülőúton. Ezek közé tartozik például, hogy mindig érdemes extra rágcsálnivalót magaddal vinni, és betartani az öltözködési etikettet.

Ha tovább olvasnál: A 7 legidegesítőbb szabályszegés repülés közben

Azt írja:

Az első számú, gondoskodj arról, hogy mindig legyen nálad saját rágcsálnivaló és víz, amikor felszállsz a repülőre. Soha nem tudhatod, mikor lesz hatalmas késés, amikor a légiutas-kísérők nem kapnak utasítást arra, hogy adjanak rágcsálnivalót vagy italt az utazóknak.

Megjegyezte, hogy ha késéssel indul el a repülőnk, legalább 45 percig nem kapunk rágcsálnivalót, és csak abban az esetben kaphatunk rágcsálnivalót és italt, „ha az ajtó zárva van". Hozzátette, hogy egyes járatokon, és különösen a rövidebbeken, a légiutas-kísérő belátásán múlik, hogy akar-e extra szolgáltatást nyújtani vagy sem.

Ez is érdekelhet: Ezek a legbiztonságosabb ülések a repülőkön

rep\u00fcl\u0151 men\u00fcje egy utas el\u0151tt

Fotó: Shutterstock

A második tanácsa így szólt:

Mindig használd a mosdót, mielőtt felszállsz a repülőre. Ha már fent vagy, várd meg, amíg a levegőbe emelkedik a gép, hogy használd a mosdót.

Ez azért is fontos, hogy ne állj az utasok és az ülések, valamint a légiutas-kísérők és a dolguk útjába. Amikor mindenki felszállt, a légiutas-kísérő felelőssége, hogy megszámolják az utasokat, és meggyőződjenek arról, hogy mindenki a helyén van. Ha épp a mosdóban vagy, ezt nem tudják megtenni.

Az utolsó tanácsa pedig a következő volt:

Ne vedd le a cipődet! Pláne ne menj mezítláb vagy zokniban a mosdóba. A folyadék a padlón nem víz, és biztosan nem akarsz belelépni. A mosdót soha nem takarítják ki, hacsak nem elég rossz a helyzet ahhoz, hogy a repülés hátralévő részére le kell zárni.

Ami a járat többi részének takarítását illeti, Cierra elmondta, hogy a takarítók azután jönnek a járatokra, hogy a legtöbb utas leszállt, de akkor sem végeznek mélytisztítást, a tálcák és a biztonsági övek a fő célpontjuk. Inkább csak rendet raknak, eltüntetik a szemetet, tette hozzá. Cierra azt is elmondta, hogy a légitársaság gyakran törlőkendőket kínál az utasoknak, amikor felszállnak a gépre, és szerinte ezeket érdemes az ablakok tisztítására használni, mert „azokat sem tisztítják meg".

Forrás: Express


A figyelmetekbe ajánljuk