Ülések egy repülőgépen
Fotó: shawnanggg on Unsplash

Repülőgépülések

Jó tanács egy légiutas-kísérőtől: ide ne ülj soha egy repülőn!

Akár rettegsz a repüléstől, akár nem, az biztos, hogy a nagy turbulenciákat senki sem viseli jól. Vannak azonban olyan tippek, amelyekkel könnyebben átvészelhetjük a nem várt rázkódást – most bemutatjuk ezeket!


Alapvetően kétféle ember létezik: azok, akik imádnak repülni és azok, akiknek nincs nagyobb félelmük annál, hogy a levegőbe emelkedjenek. A repüléssel kapcsolatos jó tanácsok azonban mindenkinek jól jönnek, ezért az Express most egy légiutas-kísérő tanácsait gyűjtötte össze azért, hogy legközelebb mindenki számára könnyebb, biztonságosabb és élvezhetőbb legyen a repülőút.

Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a turbulencia alapvetően nem veszélyes, egy több ezer méter magasan rázkódó gép mindenkit meg tud viselni. Természetesen mi fel vagyunk készítve arra, hogy az ilyen helyzeteket megfelelően tudjuk kezelni, legyen szó akár érzelmi vagy fizikai rosszullétről – mondta a British Airways légiutas-kísérője. A stewardess azt is elárulta, hogy érthető, hogy a turbulenciától sokan tartanak, de érdemes mindig emlékeznünk arra, hogy ez egy viszonylag gyakori jelenség, amivel a pilóták rendszeresen találkoznak és fel vannak készülve rá, hogy kezeljék a veszélyesnek tűnő helyzeteket. Ennek ellenére a szakember szerint mi, utasok is tehetünk azért, hogy megkönnyítsük a repülésünket.

Ajánljuk figyelmedbe! Jó hír az ideges utazóknak: sosem volt még ilyen biztonságos az európai repülés

Fotó: Daniel McCullough on Unsplash

Ha tartunk a légörvényektől, a hátsó sorokat mindenképp érdemes elkerülni!

A gép farok részénél ugyanis nagyobb a kilengés, a farok fel-alá mozog, a turbulencia pedig veszélyesebbnek és ijesztőbbnek érződik, mint amilyen valójában.

Ezen felül biztos, hogy nem ülnék ablak mellé! Ha közel vagyunk a folyosóhoz, akkor sokkal könnyebb felállni, kicsit mozogni, ami enyhítheti a klausztrofóbia érzését is.

A légiutas-kísérő hozzáteszi: a hidegebb hőmérséklet is segít enyhíteni a hányingert, ezért lehetőség szerint mindig kapcsoljuk be a szellőzőket és próbáljuk elterelni a figyelmünket. A portál idézi még az Ocean Florida utazásszervező cég menedzserét, Abby Dunn-t is, aki rendszeresen hosszú repülőutakon vesz részt.

L\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 italt szolg\u00e1l fel egy utasnak

Légiutas-kísérő italt szolgál fel egy utasnak

Fotó: Getty Images

Az egyik legjobb dolog a hányinger, a rosszullét leküzdésére nem más, mint a gyömbérsör. A szénsav és a gyömbér jótékony hatásai együttesen jó hatással vannak a gyomorra. Az alkoholt és a kévét azonban mindenképp érdemes elkerülni. Ezek ugyanis dehidratálnak, a szervezet csak még több folyadékot kíván tőlük, amitől még kényelmetlenebb lehet az utazás.

A figyelmetekbe ajánljuk