III. Károly
Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

A brit királyi család az összeomlás szélén áll egy új jelentés szerint

Az elmúlt néhány év kifejezetten nehéz volt a királyi család számára. Harryék kiválása, és az emiatt kirobbant botrány, illetve az András herceg ellen felhozott szexuális zaklatással kapcsolatos vádak eléggé megtépázták a család hírnevét.


A Civitas jelentése azt állította, hogy a királyi családot az „összeomlás fenyegeti”, és egyre nagyobb az esélye annak, hogy az intézmény egyszerűen megszűnik.

A Civitas-jelentés szerzője, Frank Young a Sunday Express című lapnak így nyilatkozott:

A királyi család, ahogyan ma ismerjük, az összeomlás szélén áll, és azt kockáztatja, hogy lopakodva megszünteti önmagát, ha a király nem tesz lépéseket a látogatások fellendítésére, amelyek az elmúlt évtizedben radikálisan lecsökkentek. A halálesetek, botrányok és lemondások miatt a királyi család egyre inkább néhány keményen dolgozó tagra támaszkodik, Károly, Anna és Eduárd a munka majdnem felét végzi. Most új, dolgozó királyi családtagokra van szükségünk, különben meg kell barátkoznunk egy olyan királyi családdal, amely távolabb áll az emberektől, mint bármikor az elmúlt 100 évben.

Ez is érdekelhet: Egy királyi családtag, akit szándékosan nem hívták meg Károly koronázására

Ezek az aggályok azért kerültek előtérbe, mert sokak szerint III. Károly király az utóbbi időben „túlságosan távolságtartóvá" vált, és nem sok helyen jelent meg.

A Civitas szerint egyre erősödnek azok a jóslatok, hogy a 74 éves uralkodó támogatása nélkül a fiatalabb családtagok nem mindig lesznek képesek elboldogulni, és a monarchia „összeomlását" kockáztatják.

Érdemes az előbbi állításokat a számok és az adatok mezején is megvizsgálni: a Civitas szerint a 2014 és 2022 között eltelt nyolc év alatt közel 1500-zal csökkent az Egyesült Királyságban tartott királyi látogatások száma, ami hosszú távon káros lehet a család jövőjére nézve.

A jelentés Anna hercegnőt, valamint Károlyt tartja a „legdolgosabb" királyi családtagoknak, mivel a 2012 és 2022 közötti 10 éves időszak alatt ők teljesítették a legtöbb kötelezettséget.

Tim O'Donovan egykori biztosítási bróker által végzett vizsgálatok azt is megállapították, hogy a 70 év feletti királyi családtagok vesznek részt a legtöbb programon.

A meglehetősen aggasztó eredményeket torzíthatták valamelyest a II. Erzsébet királynő és néhai férje, Fülöp herceg halála miatti rendkívüli állapotok, valamint a királyi családból kilépő királyi családtagok, mint Meghan Markle és Harry herceg, valamint András herceg hiánya is.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk