Károly király.
Getty Images

Egy királyi családtag, akit szándékosan nem hívták meg Károly koronázására

Károly király koronázása egyre közeledik, az pedig, hogy mely királyi családtagok lesznek esetleg nem lesznek jelen a történelmi eseményen sokakat foglalkoztat. Van azonban egy személy, aki nem kapott meghívót.


András herceg volt felesége, York hercegnéje – aki egyben Károly unokahúgainak, Beatrix hercegnőnek és Eugénia hercegnőnek az édesanyja – Sarah Ferguson nem kapott meghívást a koronázásra.

Ez is érdekelhet: Az első portré, amelyen Károlyt koronában láthatjuk

Sarah Ferguson.Getty Images

Ferguson új könyvének népszerűsítése közben beszélt a napra vonatkozó terveiről:

Én személy szerint teázni fogok és koronázási csirkés szendvicset fogok majszolgatni és kiteszem a nemzeti lobogót. Ez engem boldoggá tesz.

Olvasd el ezt is! Így kell szólítani Kamillát Károly koronázása után

Az egész nap az új királyról és uralkodásának sikeréről szól, de Ferguson mindig is a királyi család mellett állt ki, és a királynő kétségtelenül azt szerette volna, hogy ott legyen. Ingrid Stewart királyi szakértő azonban hozzátette, hogy ez a lépés nem volt lekicsinylés és személyes preferencia, ahogy azt egyesek állították, hanem protokoll kérdése.

Fergie-t a válása óta egyetlen hivatalos királyi eseményre sem hívták meg. Volt feleségként pedig ő sem várná el, hogy meghívják. Ez így teljesen rendjén van

– mondta Stewart.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk