III. Károly
Fotó: Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Az első portré, amelyen Károlyt koronában láthatjuk

Különleges meglepetés a koronázás előtt.


Őfelsége jövő hónapban esedékes koronázása előtt a Királyi Pénzverde egy különleges érmét mutatott be, amelyen Károly képmása látható. Az érme része lesz a koronázási kollekciónak, amely számos korlátozott példányszámban kiadott darabot tartalmaz, például egy brit 50 penny-s érméz, egy 5 fontost, a Sovereignt, valamint számos finomarany és ezüst érmét különböző méretekben – írja a RobbReport.

Ez is érdekelhet: Károly király kulcsfontosságú dologra hívta fel a hívei figyelmét

Mindegyik darab három exkluzív mintát tartalmaz a hátoldalon. A pénzen pedig Károly látható, amint először veszi fel a Tudor-koronát, amit ugyan az 1640-es években megsemmisítették, a Királyi Pénzverde szerint a 20. század folyamán a királyok korábbi emlékportréjain is sokszor használták, így a legújabb uralkodó sem kivétel ez alól.

A király koronázásának napján, május 6-án a walesi Royal Mint Experience központban a látogatók saját 50 fontos brit érméjüket verhetik, egy különleges gyárlátogatás keretein belül. Az eseményen pedig egy Edwina Ellis által tervezett koronázási érmet is el lehet majd nyerni, amelyre április 14-én 9 órától lehet jegyet váltani.


A figyelmetekbe ajánljuk