III. Károly király
Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Károly király kulcsfontosságú dologra hívta fel a hívei figyelmét

Károly király a napokban részt vett az első, Nemzetközösség napján rendezett istentiszteletén uralkodóként a Westminster-apátságban, és szakított a hagyományokkal, amikor az intézmény nagy szószékéről mondott üzenetet a jeles alkalomból.


A király a beszéd során felhívást intézett a nemzetek családjához, amelyben arra buzdította őket, hogy „együttesen törekedjenek a "globális közjó" elérésére.

Az uralkodó azonban arról is beszélt, hogy össze kell fogni, meg kell hallgatni egymást, és együtt kell megoldani a közös problémákat.

Fontos megjegyezni, hogy az idei év fő témája a fenntartható és békés közös jövő kialakítása volt, és a királyi szakértők ezt azért is találják rendkívül izgalmasnak, mivel ez a beszéd egy olyan időszak során hangzott el, amikor Károlynak komoly botrányokat kell átvészelni a legkisebb fiával, Harryvel való kapcsolata miatt.

Ez is érdekelhet: Így kell szólítani Kamillát Károly koronázása után

Akár az éghajlatváltozásról és a biológiai sokféleség csökkenéséről, akár a fiatalok lehetőségeiről és az oktatásról, akár a globális egészségügyről vagy a gazdasági együttműködésről van szó, a Nemzetközösség nélkülözhetetlen szerepet játszhat korunk legsürgetőbb kérdéseiben

– mondta Károly.

A király ezután tisztelgett egykori édesanyja előtt is, és elmondta, hogy a Nemzetközösség napja a büszkeség pillanata volt a néhai Erzsébet királynő számára, aki „hosszú és figyelemre méltó életét a Nemzetközösség családjának szolgálatának szentelte”.

A Westminster-apátságban – ahol Károlyt kevesebb mint két hónap múlva megkoronázzák – a család szinte minden fontos tagja összegyűlt a ceremónia alkalmából.

A Nemzetközösségi Napon tartott szertartáson részt vett többek között a király hitvese, a walesi hercegi pár, az új edinburghi herceg és hercegné, Eduárd és Sophie, valamint Anna hercegnő és férje, Sir Tim Laurence altábornagy. Harry és Meghan Markle távol maradtak, de ez nem meglepő annak tudatában, hogy még az se biztos, hogy megjelennek-e a koronázáson, sőt arról sincs hivatalos információ, hogy a napokban megrendezett eseményre egyáltalán meghívást kaptak-e.

Harryék mellett még Vilmosék gyermekei sem voltak jelen a ceremónián, ám az ő távolmaradásuk teljesen érthető, hiszen épp az iskolapadot koptatták.

Forrás: Mirror

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk