Bryan Cranston és Aaron Paul

Az IMDb nevű portál évek óta az első számú forrás a film- és sorozatrajongók számára, a nézők értékelései alapján ugyanis elég jó képet kaphatunk egy-egy alkotás minőségéről. Most elmondjuk, melyik a 4 legjobb pontszámú sorozat az oldal szavazói szerint.


​4. Drót (értékelés: 9,3)

A Drót 2002-ben mutatkozott be az HBO-n. A komor hangulatú és kifejezetten realista bűnügyi dráma kiemelkedik a műfajt és a korszakot uraló CSI és NCIS-spinoffok közül, ez pedig a lebilincselő történetszálnak és a tűpontos színészi alakításoknak köszönhető. A sorozat ötlete David Simon és Ed Burns fejéből pattant ki, a történet pedig a baltimore-i drogkereskedelmet mutatja be az elkövetők és Jimmy McNulty nyomozó (Dominic West) szemszögéből.

A Drót 2002 és 2008 között 5 évadot és 60 epizódot élt meg.

Idris Elba, Wood Harris \u00e9s Anwan Glover

Idris Elba, Wood Harris és Anwan Glover a Drótban

Fotó: IMDb

​3. Csernobil (értékelés: 9,3)

A 2019-es, ötrészes limitált sorozat a csernobili katasztrófa mozgatórugóit és utóhatását mutatja be. Jared Harris, Emily Watson és Stellan Skarsgård karakterei, bár más-más területen, de mind a következmények kezelésén dolgoznak – a három színész pedig zseniális alakítást nyújt.

A sorozat a pripjatyi lakosok tapasztalatai és Szvjatlana Aljakszandravna Alekszievics belorusz újságírónő Csernobili ima című könyve alapján, alapos kutatómunka után készült.

Stellan Skarsg\u00e5rd \u00e9s Jared Harris a Csernobilban

Stellan Skarsgård és Jared Harris a Csernobilban

Fotó: IMDb

​2. Az elit alakulat (értékelés: 9,4)

A 2001-es minisorozat az Easy Company nevű amerikai zászlóaljat követi a második világháború alatt. A Csernobilhoz hasonlóan Az elit alakulat is kiterjedt kutatómunka eredményeként született meg, így méltó feldolgozása a valóban megtörtént eseményeknek.

A tízrészes sorozat három legfontosabb szereplője Kirk Acevedo, Damian Lewis és Elon Bailey, de többek között Michael Fassbender és Tom Hardy is feltűnik néhány epizódban.

Damian Lewis Az elit alakulatban

Damian Lewis Az elit alakulatban

Fotó: IMDb

​1. Breaking Bad (értékelés: 9,5)

Vince Gilligan 2008 és 2013 között futó sorozatának köszönhetjük a tévézés történetének talán legikonikusabb karakterét, Walter White-ot (Bryan Cranston), aki harmadik stádiumú tüdőrákban szenvedő gimnáziumi kémiatanárként drogbizniszbe kezd volt diákja, Jesse Pinkman (Aaron Paul) segítségével.

A hihetetlenül feszült és fordulatos epizódok során megismerjük Walter komplikált életét, amit csak tovább bonyolít az, hogy sógora, Hank (Dean Norris) a Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) magas beosztású ügynöke.

A karakterek között kevés az egyértelműen jó vagy rossz – mindenki hibákat elkövető hús-vér ember.

Bryan Cranston \u00e9s Aaron Paul a Breaking Badben

Bryan Cranston és Aaron Paul a Breaking Badben

Fotó: IMDb

A figyelmetekbe ajánljuk