Könnyed recept a nyári melegben: fokhagymás cukkinifasírt

Könnyed recept a nyári melegben: fokhagymás cukkinifasírt

A cukkininek nincs jellegzetes íze, így nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk. Ezzel az egyszerű recepttel pedig elkészíthetjük a tökéletes cukkinifasírtot. Mutatjuk!


Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehér bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk. A cukkinit a levéből jól kinyomkodva keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Kevés őrölt fehér borssal ízesítjük, az egészet egynemű masszává keverjük, majd apránként annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Tetszés szerint kis gombócokat, vagy evőkanál segítségével lapos fasírtokat formázunk belőle, és forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívjuk a felesleges olajat.

A figyelmetekbe ajánljuk