Készíts el a tökéletes ratatouille-t, a mesében található recept alapján!

Készíts el a tökéletes ratatouille-t, a mesében található recept alapján!

Emlékszel még az ikonikus jelenetre, amikor a rendkívül szigorú Anton Ego ételkritikust lenyűgözte Remy patkány lecsója? A rajzfilmben található egyszerű recepttel te is elvarázsolhatod a családodat és a barátaid.

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 8 szem koktélparadicsom
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2db kaliforniai paprika
  • 1db cukkini
  • 1db padlizsán
  • 1db babérlevél
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1ek balzsamecet

Elkészítése:

A paradicsomokat, a cukkiniket és a padlizsánt megtisztítjuk, majd vékony, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk. A paradicsomokat 200 fokos sütőben megsütjük.

Ezt követően egy nagyobb serpenyőben kis olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikákat is. Kis vizet öntünk rá és párolni hagyjuk.

Pár perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és padlizsánt is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a babérlevéllel és a friss kakukkfűvel. Megközelítőleg 10 perc főzés után hozzáadjuk a sült paradicsomot is, és ezzel főzzük készre. Ha még mindig nem tűnik elég szaftosnak, adjunk hozzá kevés vizet.
A végén locsoljuk meg a balzsamecettel, forraljuk még egy kicsit és kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a babérlevelet és a kakukkfű ágakat.

Akár melegen, akár hidegen is kínálhatjuk. A lecsóba vághatunk még kis petrezselymet is akár. A franciák a ratatouille-t legtöbbször csak másnap fogyasztják önálló főételként. Jól megy a bárányhúshoz, kecskehúshoz, vagy akár nyúlhoz, de a kevésbé bevállalósak csirkével fogyasztják.


A figyelmetekbe ajánljuk