A tökéletes vendégváró kaja: fetás cukkinitekercsek

A tökéletes vendégváró kaja: fetás cukkinitekercsek

A cukkini tekercs gyors és egyszerű előétel, amit akár nagyobb összejövetelekhez is elkészíthetünk. Sajttal töltve önmagában is nagyon ízletes, de mártogatósnak Marinara szósszal vagy pestóval is tálalható.


Összetevők:

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 1 evőkanál olasz fűszer
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál pirospaprika
  • 1 tömb feta sajt
  • 1 közepes cukkini

Elkészítése:

Keverjük össze az olajat, a citromhéjat, az olasz fűszereket, a fokhagymaport és a pirospaprikát egy tálban. Adjuk hozzá a fetakockákat és forgassuk bele.

Béleljünk ki egy nagy, peremmel ellátott sütőlapot fóliával, és kenjük be főzőspray-vel. Mandolin vagy zöldséghámozó segítségével vágjuk a cukkinit hosszában hosszú csíkokra. Ezt követően a fetát helyezzük a cukkini szelet végére. Szorosan tekerjük fel, majd helyezzük a sütőlapra.

A cukkinitekercsek tetejére pedig akár egy kis sajtot is szórhatunk. Előmelegített sütőben, magas hőfokon 3-6 percig süssük.

A figyelmetekbe ajánljuk