A cukkini tekercs gyors és egyszerű előétel, amit akár nagyobb összejövetelekhez is elkészíthetünk. Sajttal töltve önmagában is nagyon ízletes, de mártogatósnak Marinara szósszal vagy pestóval is tálalható.
Összetevők:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromhéj
- 1 evőkanál olasz fűszer
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- ¼ teáskanál pirospaprika
- 1 tömb feta sajt
- 1 közepes cukkini
Ha még több cukkinis recept érdekel:Kevés egyszerűbb van, mint a paradicsomos rakott cukkini
Elkészítése:
Keverjük össze az olajat, a citromhéjat, az olasz fűszereket, a fokhagymaport és a pirospaprikát egy tálban. Adjuk hozzá a fetakockákat és forgassuk bele.
Béleljünk ki egy nagy, peremmel ellátott sütőlapot fóliával, és kenjük be főzőspray-vel. Mandolin vagy zöldséghámozó segítségével vágjuk a cukkinit hosszában hosszú csíkokra. Ezt követően a fetát helyezzük a cukkini szelet végére. Szorosan tekerjük fel, majd helyezzük a sütőlapra.
A cukkinitekercsek tetejére pedig akár egy kis sajtot is szórhatunk. Előmelegített sütőben, magas hőfokon 3-6 percig süssük.