rántotta

A tojás az egyik legnépszerűbb reggeli, hiszen rendkívül sokoldalú, egészséges és gyorsan elkészíthető. Most mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amivel másfél perc alatt teljes értékű ételt varázsolhatunk az asztalra, mielőtt nekiállnánk napi teendőinknek.


A tojás magas fehérjetartalma mellett rendkívül laktató, így elfogyasztása után jó pár óráig biztosan nem leszünk éhesek. Bár az egyik legnépszerűbb tojásos étel, a rántotta hagyományos módon serpenyőben készül, az internet legújabb trendje szerint akkor is tökéletes végeredményt kapunk, ha csak bedobjuk a mikrohullámú sütőbe, ráadásul így pillanatok alatt elkészül.

A Vince receptje szerint növényi tej helyett érdemes hagyományos tehéntejet használnunk hozzá, abból is a zsírosabb fajtát, mivel így még ízletesebb rántottát kapunk.

Ezt is olvasd el! A húsvéti vendégváró ördögtojás, ami mindenkinek ízleni fog – recept!

toj\u00e1s

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb tojás
  • 2 evőkanál tehéntej
  • egy csipet só
  • 55 g reszelt sajt
  • frissen őrölt fekete bors vagy ízlés szerint csípős szósz

​Így készül: 

  1. Egy közepes méretű mikrózható tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzájuk a tejet, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
  2. Tegyük a mikróba a tálat nagyjából 30 másodpercig, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe még 30 másodpercig.
  3. Szórjuk rá a reszelt sajtot, majd még egyszer ismételjük meg a folyamatot, és már fogyaszthatjuk is a friss reggelit.

A figyelmetekbe ajánljuk