töltött tojás
Fotó: Shutterstock

A húsvéti vendégváró ördögtojás, ami mindenkinek ízleni fog – recept!

A töltött tojás – világszerte ördögtojás, hazánkban pedig kaszinótojás – nélkülözhetetlen fogás minden húsvéti asztalról. Számos ínycsiklandozó változata létezik; most egy egyszerűen összedobható, húsmentes verziót mutatunk be.


A töltött tojás legkorábbi ismert receptje az alabamai Montgomeryből származik még 1877-ből. A fogás az 1920-as években már az egész Egyesült Államokban közkedvelt ételnek számított, hazánkban pedig az ezt követő évtizedekben vált népszerűvé.

Összetevők

  • 8 db tojás;
  • 3 evőkanál majonéz;
  • 3 szár apróra vágott zeller;
  • 4 db újhagyma;
  • 1 csokor frissen vágott petrezselyemzöld;
  • 2 evőkanál savanyított uborkalé;
  • 2 evőkanál sárga mustár;
  • 1-2 g csípős szósz (pl. Tabasco);
  • pár csipetnyi só;
  • frissen őrölt fekete bors.

Ezt is olvasd el! Könnyen elkészíthető fogás húsvétra: sonkás pite recept

Elkészítése

Első lépésként forraljunk fel egy kis fazék sós vizet, és tegyük bele a tojásokat egy merőkanál segítségével, majd főzzük őket 10 percig.

Ezt követően csöpögtessük le a tojásokat, és tegyük át őket egy tál jeges vízbe; hagyjuk állni, amíg eléggé lehűlnek ahhoz, hogy könnyedén meg tudjuk hámozni őket.

t\u00f6lt\u00f6tt toj\u00e1s

Fotó: Shutterstock

Közben keverjük össze a majonézt, a zellert, az uborkalevet, az újhagymát, a mustárt, a petrezselymet és a csípős szószt egy közepes méretű tálban, majd fűszerezzük sóval és borssal.

Ez is érdekelhet! Édes tészta citrommal és szerecsendióval - mindenki imádni fogja az olaszok húsvéti kalácsát

Ezután vágjuk félbe a tojásokat hosszában. Kanalazzuk a sárgáját a majonézes keverékbe, a fehérjét pedig tegyük egy tányérra. Óvatosan pépesítsük a sárgáját az öntetbe, és szórjuk meg ezt is sóval és borssal. Töltsük meg a tojásokat a keverékkel.

Végezetül szórjunk a tojások tetejére borsot és még több petrezselymet, majd tálaljuk csípős mártással.

Forrás: Bon Appetit

A figyelmetekbe ajánljuk