Kortyolj bele egy pohár lenyűgöző, tökéletes hőfokra hűtött buborékos italba, próbálj ki egy champagne-ból készített kortárs koktélkreációt vagy pukkants fel egy varázslatos vintage palackot! Mindehhez már nem kell egészen Franciaországig utazni, az ikonikus Párisi Udvarban megnyílt az ország egyetlen exkluzív champagne bárja, az ÉTOILE.
A buborékos csoda oázisa több mint 50 különböző francia champagne-t kínál vendégeinek, amelyekből az országban egyedülálló módon 20 tétel pohárral is elérhető, az igazi ínyencek pedig akár megkóstolhatják a Bollinger francia champagne-ház több mint egymillió forintos palackját is.
Fotó: Gündüz Attila
Az ÉTOILE francia szó, jelentése csillag. A névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat. A Párisi Udvar többszörösen díjnyertes épülete több mint száz éve a város ékköve, ikonikus találkozóhelye az embereknek. Azt szeretnénk, hogy az ÉTOILE által ez legalább további 100 évig így legyen. Nagyon sokat dolgoztunk ezen, a koncepció évekkel ezelőtt született meg. Az ötletet dédelgettük, fejlesztettük, hogy a házban megszokott legmagasabb minőséggel találkozzon minden vendég
– árulta el Bayer Bence, a Párisi Udvar Hotel Budapest Marketing és Kommunikációs igazgatója.
A champagne bár Head Sommelier-je, Virágh Csaba kiemelkedő szakértelmével és szenvedélyével avatja be a vendégeket a francia italkülönlegességek világába.
Fotó: Gündüz Attila
A pezsgőben és a champagne-ban engem a pezsgés gyönyörűsége, a buborék játékossága az, ami teljesen lenyűgöz. Életem első champagne élményét még tanuló koromban éltem át a Király étteremben. A champagne, ez a francia buborékos ital mindenkit elvarázsol, mi pedig örömmel mutatjuk az utat a champagne-kultúra izgalmas labirintusában. Az ÉTOILE-ban egyedülálló módon 20 tételt kínálunk pohárral, összesen pedig több mint 50 féle palackból válogathatnak a vendégek, mindnek külön története van
– invitál mindenkit egy champagne-körútra a Head Sommelier, aki mellett Horváth Dalma, az ÉTOILE háziasszonya avat be a francia ital rejtelmeibe.
Fotó: Gündüz Attila
„Szeretem a champagne sokoldalúságát. A művészet rajongójaként tudom milyen, amikor valami szenvedéllyé válik, én magam zongorázom és festek is. A champagne készítésre pedig nem véletlenül mondják, hogy a házasítás művészete. Végtelen beszélgetéseket lehet folytatni a champagne készítéséről, és megismertetve a vendégeket ezekkel a történetekkel biztos, hogy teljesen más megvilágításba kerül az ital, amit elfogyasztanak.”
Fotó: Gündüz Attila
Az ÉTOILE szerdától vasárnapig várja a francia champagne szerelmeseit 18 órától éjfélig. A champagne-ok mellé Lutz Lajos, a Párisi Passage és a Párisi Udvar executive chefje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja álmodta meg az ételeket.