Megszokhattuk már, hogy hollywoodi hírességek nem igazán tudnak mit kezdeni dollármillióikkal, viszont szívesen látják nevüket egy-egy borospalackon; közülük is kilóg a sorból némileg Brad Pitt neve. A miértre már egyel több válaszunk is létezik.Miraval rozé

Először is: az Angelina Jolie és Brad Pitt neve által fémjelzett Chateau Miraval rozé valóban jó, még provence-i léptékkel mérve is. Az egyik legnagyobb boros szakmai lap, a Wine Spectator értékelése szerint a bor 90 pontot ér, amely már bőven aranyérmes kategória. Másodszor pedig az sem elhanyagolható tény, hogy a bor a földi halandók számára is elérhető: még nálunk is kapható.

A 2012 óta közös néven jegyzett francia borászat sikertörténetének a válás sem vethetett véget. Igaz, a borokat nem Mr. Pitt készíti, hanem a Château de Beaucastel-t (ahol Brad Pitt szintén társtulajdonos) jegyző Perrin család.

Bővül a Jolie-Pitt-Perrin társulás

Az 56 éves színész komolyan veszi a szőlészeti munkákat is. A másik úriember a képen a borász, Marc Perrin.

Fotó: Serge Chapuis

A háromtagú borászat immár egy negyedik társat is magáénak tudhat Rodolphe Péters személyében, ami azért különleges, mivel ő egy kisebb champagne-házat (Pierre Péters) jegyez Le Mesnil-sur-Oger-ben – számol be a bővülésről a Wine Spectator. Így közösen elkészítették Pitt első champagne-át, amely a Champagne Fleur de Miraval nevet kapta. A chardonnay alapú pezsgő a pinot noirral való feltöltésnek köszönhetően rozé lett, az első szériában 1600 palack készült és október 15-től lesz kapható az USÁ-ban.

A limitált mennyiségből nem valószínű, hogy a különlegességek hazai kedvelői asztalára is jut majd, Pitt viszont tovább álmodik: szeretne további rozé pezsgőket is készíteni. A debütáló évjárat sem hirtelen elhatározás vagy válság szülte felvásárlás, hanem az elmúlt 5 év terveinek, vizsgálódásának eredményeként látott napvilágot.

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk