A zene teszi teljessé a tökéletes champagne-élményt
Fotó: Unsplash

A zene teszi teljessé a tökéletes champagne-élményt

Miközben itthon jellemzően csak pár generációt számlál egy-egy borászat, Champagne-ban évszázadok óta adják egymásnak a stafétát a prominens házak feltörekvő ifjai. Pezsgőt Dom Perignon óta készítenek, Madame Clicquot óta pedig a ma is ismert módon zárják le a palackokat. Nem csoda hát, ha egy champagne-ház 168 éve a csúcson van.Hódolat az alapítónak

krug grande cuvee

Biztos recept 1843 óta

Fotó: Krug

A Krug 168. alkalommal dobta piacra a Grand Cuvée elnevezésű champagne-át idén, amellyel az alapító, Joseph Krug előtt tisztelegnek. A pezsgőt minden évben elkészítik, függetlenül az évjárati viszontagságoktól; a mostani palackban közel 200 alapbort házasítottak, amely széles spektrumát képviseli így a patinás borvidéknek. A legrégebbi tartalékbor 2012-ra datálódik.

Az aranysárga buborékok citrusos, marcipános, mézeskalácsos ízvilággal hódítanak; aki étel mellé szeretné kísérőnek, válasszon parmezános, szarvasgombás falatokat mellé. A chardonnay alapú pezsgőt hét évig érlelték finomseprőn, ára 212 dollár.

Zene a champagne mellé

A Krug nem elégszik meg azzal, hogy a tökéletes ételpárosítást ajánlja champagne-ai mellé. Az élményt a megfelelő zenei aláfestés emeli magasabb dimenzióba.

A figyelmetekbe ajánljuk