Legújabb koktélkreációnk a körte, a gyömbér, a vanília, a calvados és a prosecco ízeinek vérpezsdítően tökéletes elegye: a PearSecco. Édesszájú romantikusoknak kötelező darab!


Recept: Guczi Titusz Vitéz

Prosecco? Pearsecco!

pearsecco

Nyári mámor

Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin; Styling: László Ágnes

Következő kreációnk a körte, a gyömbér, a vanília, a calvados és a prosecco ízeinek vérpezsdítően tökéletes elegye: a PearSecco. Az alapanyagok hangulatát tekintve ugyan őszi-téli italnak gondolhatnánk, de bátran készítsük el bármikor, amikor kedvünk tartja.

Szükségünk lesz egy ujjnyi hámozott, felszelelt gyömbérre, egy kiskanál mézre, 2-3 dl körtelére és egy késhegynyi vaníliára, valamint 10 ml friss citromlére. Az alapanyagokat egy szószosedényben alacsony lángon addig melegítjük, amíg nem érezzük a gyömbér illatát. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy a folyadék ne forrjon fel. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.

Egy poharat rakjunk tele jéggel. Erre töltsünk először az elkészült fűszeres körteléből 40 ml-t, a calvadosból 30 ml-t, majd öntsük fel száraz proseccóval. Óvatosan keverjük fel az italt, majd aszalt körtével díszíthetjük.

Friss

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk