Varázsold magad a pálmafák alá ezzel a hűsítő koktéllal
Fotó: Fallon Michael / Unsplash

Csukd be a szemed és álmodozz

Varázsold magad a pálmafák alá ezzel a hűsítő koktéllal

Ki ne szeretne elkortyolni egy frissítően gyöngyöző, hűs italt, amely még a szemet is gyönyörködteti, és közben képzeletben távoli egzotikus tájakat bejárni? Dinnyés koktélreceptünk következik!


Recept: Guczi Titusz Vitéz

Folyékony nyári napsütés

Minden cseppje nyarat idéz

Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin; styling: László Ágnes

Élénk színével és a táncoló buborékokkal azonnal rabul ejti a szemet, frissítő ízének köszönhetően pedig egy pohárnyi sosem elég belőle. Italunkat egy szintén klasszikus koktél, a French 75 ihlette, melynek története egészen az 1910-es évekig nyúlik vissza. Nevét egy I. világháborús 75 mm-es francia ágyúról kapta, amely a koktél kirobbanó hatását volt hivatott szimbolizálni. A recept megalkotását pedig általában Harry MacElhone bartender nevéhez kötik, akinek az eredeti receptje egy gines, pezsgős ital, friss citromlével és egyszerű cukorsziruppal, gyakorlatilag a Gin Fizz pezsgős változata.

Mi ezt a receptet spékeljük meg egy kis csavarral, a Midori nevű dinnyelikőrrel. 30 ml gint, 30 ml Midorit, 20 ml frissen facsart citromlevet és 10-15 ml cukorszirupot egy shakerben jéggel összerázunk, majd egy jéggel teli pohárba töltjük. Ezután felöntjük száraz proseccóval. Mentabóbitával, citrompeellel díszítjük.

A figyelmetekbe ajánljuk