Habár sokan kicsit kénytelenek most összébb húzni a nadrágszíjat, álmodozni azért még lehet. Vagy akár, ha hirtelen az ölünkbe hullik egy kis örökség, befektetni is.Kingscote Estate

Szoba egyenesen a 14. századból

Fotó: Savills

Na jó, a kis örökség itt talán nem lesz elég (hacsak nem milliárdos amerikai nagybácsi után érkezett), mert a 61 hektáros birtok nem olcsó. 6,75 millió angol fontot kérnek érte, amely forintosítva milliárdos nagyságrendű. Inkább nem írjuk ide, pontosan mennyi, álmodozzunk helyette.

Az ingatlan ára brit léptékkel mérve sem kevés, de a nyugat-sussexi borászat díjnyertes tételeiről és a globális felmelegedésnek köszönhetően a jövő pezsgővidékéről beszélünk. Azért ezen a ponton is sokat elmond, hogy túlnyomórészt háromféle szőlőt telepítettek a birtokra: pinot noir-t, pinot meunier-t és chardonnay-t. A befektetés tehát évszázados viszonylatban mindenképpen megtérülni látszik, de aki gyorsabb sikerről álmodozik, annak sem kell kétségbeesnie: a házhoz tartozik nyaraló (végül is 61 hektáron akár nyaralni is elmehet az ember), pecató és egy óriási pajta, ami tökéletes rendezvényhelyszínnek is.

Jó reggelt, ködös Albion! Reggeli séták a birtokon

Ekkora területen még a vonatnak is van létjogosultsága

Champagne is ide költözik

Bizony, ahogy egyre melegebbé válik Champagne, egyre több tradicionális francia pezsgőház költözik Angliába, hogy felvirágoztassa ott a pezsgőipart. Így még az is meglehet, hogyha megvásároljuk ezt a birtokot, a szomszédunkat (ismét csak visszautalnánk a 61 hektáros méretre - nehéz elképzelni, hogy belebotlunk valaha is a szomszédba, de a postás is kézbesítheti félre a levelet, így jobb ha tudjuk) Taittinger-nek fogják majd hívni.

Emiatt a tény miatt viszont ha esetleg megvásárolnánk a birtokot, és nem számítunk arra, hogy majd ükunokáink is a mi nyomunkban lépkednek és fáradtságot nem kímélve pezsgősítenek, az is előfordulhat, hogy pár év múlva már jóval magasabb összegért adhatjuk el ingatlanunkat. Persze jó kérdés, hogy az így keletkezett profitot mibe is invesztáljuk...

Kis nyomozómunkával megtaláltuk, hogy az ingatlan 2016 januárjában került legutoljára kalapács alá, akkor 4,5 millió fontot kértek érte. Az akkori vevő / mostani eladó Mark Dixon üzletember, aki nem mellesleg Provence második legjelentősebb rozébor termelőjének, a Chateau de Berne-nek is a tulajdonosa. Ha létrejön az üzlet, nyeresége: 766 millió forint.

Friss

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk