Különleges vacsoraesten kóstolható a champagne, amiből csak 1000 palack készült

Különleges vacsoraesten kóstolható a champagne, amiből csak 1000 palack készült

Különleges champagne-vacsoraesttel készül az Arany Kaviár Étterem, a menüsor zárótétele ugyanis egy La Cote aux Enfants Champagne 2012, melyből mindössze 1000 palack készült, Magyarországon pedig kizárólag ezen az eseményen lesz kóstolható.


Kiválóság

A Champagne Bollinger 1829 óta készít nagyszerű borokat az elegancia és a komplexitás jegyeivel. Ez az igazán egyedi íz a pinot noir eleganciájához, a megalkuvást nem ismerő kiválósághoz, a kivételes szőlőültetvényhez és a hagyományos kézművességhez fűződő különleges affinitás eredménye, amelyet a legnagyobb gondossággal örökítettek át generációkon keresztül.

Füstös báj, egzotikus gyümölcsök, fűszeres aromák, csak néhány a ház egy-egy tételére jellemző ízjegyek közül melyekhez egy igazán rendkívüli menüpárosítással készülnek november 4-én, ezúttal péntek este az Arany Kaviár Étteremben.

La Cote aux Enfants

La Cote aux Enfants egy egyedülálló tétel, amelynek különlegességét az adja, hogy 100%-ban Grand Cru pinot noirból készül egyetlen, a legnagyobb presztízzsel bíró parcellájukról és kétszer annyi ideig érlelik, mint amennyit az elnevezés megkövetelne. A ház történetéről, a tételekről és a vízióról Pierre Damidot, Export Area Manager mesél majd az est folyamán.

Menü

 • Special Cuvée Jeroboam NV
 • Liba „szendvics”

Arany színű, gyönyörűen finom mousse. Illatában a Jeroboam méretű palackokra jellemző füstös báj, érett gyümölccsel és fűszeres aromákkal kombinálva. Ízben gazdag alma és őszibarack jegyek törnek ki, sok keserű narancs. A briós és a friss dió árnyalatai megmaradnak a tartós lecsengésen, hogy fokozzák ezt az erőteljes Special Cuvée-t.

 • Rosé Magnum NV
 • Kaviár, vadlazac, sushi, licsi

A szerkezet, a hosszúság és az élénkség finom kombinációja, csersavas végeredmény a vörösbor hozzáadásának köszönhetően. Bársonyos buborékok Erdei bogyók ízei.

 • PN TX 17
 • Fürj, erdei méz, fekete gyökér

A TX17 ezen kiadásának aromáját először a szárított virágok jegyei jellemzik, amelyekhez a dohány és a mokka aromái csatlakoznak. Illatában édesgyökér és aszalt gyümölcs jegyei. Ízében gyümölcsös és erősen frissítő, sárgabarack, őszibarack és egzotikus gyümölcs jegyei, majd akácméz és fűszerek ízei. Élénk, lineáris bor, nagy tisztasággal.

 • La Grande Année Magnum 2014
 • Langusztini, mogyoró, csicsóka

Aranyló csillogásokkal színezve. Precíz és gyümölcsös illat, enyhe tengeri levegő illatával. A cseresznye és a citrom aromái birsalmával és bergamotttal keverednek. Ezután a mogyoró és a mandula, az őszibarack és a mirabelle szilva jegyei teszik teljessé ennek a bornak az aromaválasztékát. Ízben A kezdeti érzet finom és intenzív pezsgés, amelyet csodálatos borosság követ, majd finom savakkal egyensúlyoz. Nagyon finom textúrája és tengeri-levegős lecsengése kiváló hosszasságot kölcsönöz az íznek, finom ásványosság, valamint a gyümölcsös és citrusfélék összetett ízei kísérik.

 • R.D. Magnum 2007
 • Őz, graten burgonya, káposzta-jus

Halvány arany, lenyűgöző körte, alma és citrom illattal. Ízben csodálatos frissesség párosul karamellel, mézzel és pirított brióssal. A finoman kiegyensúlyozott savtartalom kiegészíti a krémes mousse textúrát, és egészen a befejezésig csokoládé és mogyoró jegyei húzódnak meg. Lenyűgöző pezsgő egy nagyon odaadó évből.

 • La Grande Année Rosé 2014
 • Birs, csokoládé, szőlő

A kellemes és vibráló La Grande Année 2014, mint alap, a La Côte aux Enfants szőlőültetvényről származó vörös Pinot Noir bor tökéletesen beleolvad, létrehozva az erőfeszítés nélküli szépségű és zökkenőmentes La Grande Année Rosét. A bor élénk, narancssárga árnyalatú őszibarack színű. A cseresznye, az őszibarack cukorka, a vanília, az édesgyökér és a birs árnyalt illatában édes epres jegyek érik. Egyelőre fiatalos, a bogyós aromák szivárványa dominál. A kifinomult fűszeresség azonban erősebben jelentkezik a teljesen kifinomult fenolok selymesen sima ízén. Az összbenyomás elegáns, még ha boros is, az élénk sav fokozza a vibrálás és a könnyedség érzését. A bor ínyenc, zamatos és gyümölcsös jegyekkel zárul. Egy gyönyörű La Grande Année Rosé.

 • La Cote aux Enfants Champagne 2012
 • Mogyoró fagylalt, Kaluga Imperial Kaviár

Az érdeklődők asztalfoglalásaikat az alábbi linkre kattintva, vagy a reservation@aranykaviar.hu-s e-mail címen keresztül tehetik meg.

A figyelmetekbe ajánljuk