5 éves lett a luxushotel, amelynek Budapest egyik legfotogénebb épülete ad otthont
Párisi Udvar Hotel Budapest

5 éves lett a luxushotel, amelynek Budapest egyik legfotogénebb épülete ad otthont

A Ferenciek terének kiemelt védettségű műemlék épülete, amely Budapest egyik ikonikus helyszíne és a városkép meghatározó része, öt éve, 2019-ben nyerte el végső funkcióját. A Párisi Udvar Hotel Budapest ötcsillagos luxusszállodaként nap mint nap páratlan élményt nyújt vendégeinek, ötvözve a történelmi eleganciát a modern kényelemmel és szolgáltatásokkal.


A Párisi Udvar Hotel Budapest helyén korábban Magyarország első modern üzletháza állt, melyet a párizsi, „Passage des Panoramas” fedett bevásárlóutcája inspirált. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel – arab, mór és art nouveau-jegyeket hordozó – székházát. A hotelben 110, minden kényelemmel felszerelt szoba található, ebből 18 prémium lakosztály és 2 elnöki lakosztály várja a vendégeket. Utóbbiak Budapest legnagyobb méretű elnöki lakosztályai, amelyek összesen több mint 400 négyzetméteren kínálnak egyedülálló ötcsillagos élményt.

Párisi Udvar Hotel Budapest

A szálloda a születésnapi rendezvényére a Szépművészeti Múzeum – Museum!Events közreműködésével egy izgalmas játékot alkotott meg vendégek részére, amelynek során a Párisi Udvar épülete és annak történelme által inspirált rejtvényeket és titkos kódokat fejtettek meg. Az estén az arany, a méz és a méhes motívumok domináltak, amelyek nemcsak az esemény koncepciójában játszottak kiemelt szerepet, a szálloda történelmének is fontos elemeiként mutatkoztak meg. Az arany, a Párisi Udvar gazdag múltját és az elért eredményeket, mérföldköveket szimbolizálja; a méz a megélt emlékek édességét ragadja meg; míg a méhek az összefogó, szorgalmas és folyton pezsgő közösséget jelképezik, amely hozzájárul a szálloda sikereihez.

Párisi Udvar Hotel Budapest

A születésnap tematikája mentén a szálloda kávézója és étterme – a Párisi Passage Café & Restaurant – megújította teadélután- és koktélkínálatát is. A rendezvényen a vendégek megkóstolhatták a már elérhető süteményeket és a koktélt, amelyekben a méz, a hexagon forma és a méhek többféleképpen is megjelennek. A falatok mellett, a Golden Bliss névre keresztelt koktélkülönlegesség is fellelhető a bár menüjén, melyben vibráló citrusok és virágos jegyek mutatkoznak meg a selymes méz ízével kiegészítve.

„Az eltelt öt év számos sikere, elismerése és díja után, elérkezve 2024-hez, egy kitűnő, elkötelezett csapattal, a vendégek által kiválóra értékelt szolgáltatásokkal és erős partneri kapcsolatokkal vágunk neki a további éveknek. Biztosak vagyunk abban, hogy azok a Budapestre látogató vendégek és ügyfelek, akik igazán egyedi, különleges élményt keresnek, nálunk találják meg azt.” – mondta Schwindt-Kiss Andrea, a hotel igazgatója a születésnap kapcsán.

A figyelmetekbe ajánljuk