Bizonyára minden konyhatündér borfogyasztó egyetért abban, hogy a legtöbb ételnek jól áll egy kis bor, így ebben a szellemben önti nyakon a csirkét olaszrizlinggel, csepegtet aszút a baracklekvárba, kínálja meg a marhát egy jóféle burgundival.


A habzó italokat viszont eddig többnyire különösebb koncepció nélkül kortyolgattuk az ételek mellett, vagy filmes ismereteinkből inspirálódva kínáltuk aperitifként. Ezt a szokásrendszert írja felül a The Prosecco Cookbook, a hiánypótló szakácskönyv, amely a proseccóval való sütés-főzésben nyújt segédkezet.

Ne csak idd, főzz is vele!

Fotó: Amazon

Végigbogarászva a tartalomjegyzéket azonnal beindulnak a pavlovi reflexek és szinte már szánkban érezzük a vajpuha Szent Jakab kagylót, mellette pedig a hamisítatlan olasz, ám fehérbor helyett proseccóval készre főzött rizottót. És ha ezen túljutva esetleg éppen elkeserednénk, mivel Szent Jakab kagylót ritkán árul a sarki fűszeres, a könyv tippjei nyomán pazar pezsgőalapú koktélok megalkotásában csúcsosodhat ki konyhai kreativitásunk.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk