Bowmore Aston Martin ARC 52 whisky
Bowmore

Az Aston Martin és a Bowmore egy 75 ezer dolláros skót whiskyt dobott a piacra

A mindössze 100 palackra limitált ARC-52 a közel 250 éves szeszfőzde és brit márka legújabb terméke.


A whiskyrajongók körében a Bowmore-t nem kell bemutatni. Sukhinder Singh, a Whiskey Exchange alapítója és a világ egyik legértékesebb single-malt gyűjteményének tulajdonosa egyszer azt nyilatkozta, hogy az 1960-as években lepárolt Bowmore whiskyk a valaha készült legjobbak közé tartoznak.

A mindössze 100 palackra limitált új ARC-52 pedig erre tökéletes példa. A közel 250 éves szeszfőzde és az Aston Martin Lagonda, a világ legszebb autóinak megalkotója közötti legújabb együttműködés egy különleges kollaboráció.

Ez is érdekelhet: Öt tipp a whisky szerelmeseinek

Az 1968-ban lepárolt ital, amelyből ARC-52 készült, kétféle hordóba, egy amerikai tölgyből készült Hogsheadbe és egy nagyobb, európai tölgyből készült Buttba osztották, ahol a nedű több mint fél évszázadon át pihent.

Ellentétben a tipikus autóipari luxuskollaborációval – legyen az svájci kronométer, márkás poggyász vagy csillogó miami rezidencia –, amelyet olykor unott szemforgatással fogadnak, ez a palack modernitás csúcsán lévő designt képviseli, egy Anish Kapoor-szobrot idéző, lebegő műtárgy.

Ez is érdekelhet: Elárverezik a világ legidősebb whiskyjét, ami az amerikai függetlenségi háborút is túlélte

A számítógépes tervezés, a 3D nyomtatás és az agyagmodellezés kombinációjával megalkotott palack életre keltéséhez üvegfúvó mesterekre volt szükség. De egy mágneses nyitószerkezettel is rendelkezik, amely a karcsú alumíniumtetőt nyitja ki, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy modern Aston kinyílik.

(RobbReport)

A figyelmetekbe ajánljuk