Jelenleg is forog Gordon Ramsay brit sztárséf Uncharted című sorozatának második évada. Az itthon Új utakon nevet viselő dokumentumfilm-sorozat stábja a világ elől eddig rejtve maradt gasztronómiai különlegességeket igyekszik felkutatni és bemutatni.


Így jutottak el Tasmániába, Ausztrália whisky-paradicsomába. Ezen az apró szigeten található az ország főzdéinek harmada és itt készül többek között az az ital is, ami végül felkeltette a stáb érdeklődését. A többszörös díjnyertes tétel a Belgrove főzdéből kerül ki és a Wholly shit névre hallgat.

belgrove wholly shit whisky Belgrove Wholly Shit Rye Whisky, TasmániábólFotó: Whisknick.com

A szójáték (holy shit = szent szar, wholly shit = teljesen szar) nem is annyira játék és még kevésbé vicc. A szóban forgó whisky készítése során a bárányok szárított trágyáját használják tőzeg helyett. (A tőzeg füstjével szokták kezelni a whisky alapanyagául szolgáló malátát, ez adja a jellegzetes füstös ízt.)

Ramsay lapátol

gordon ramsay tragyat lapatol

Fotó: CinemaBlend

A készítők természetesen Ramsay-t is befogták a munkába, neki kellett begyűjtenie a birkák alól a „cuccot" és akaratán kívül utóbb nem kevés marketingtevékenységet is végzett a főzdének. A műsor levetítése előtt 111 dollárba került átlagosan a Belgrove csúcstermékének számító White Rye, utána már 152 dollárra emelkedett az ár.

Az Új utakon második évada szeptember 6-án indul a National Geographic csatornán.

Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk