Jelenleg is forog Gordon Ramsay brit sztárséf Uncharted című sorozatának második évada. Az itthon Új utakon nevet viselő dokumentumfilm-sorozat stábja a világ elől eddig rejtve maradt gasztronómiai különlegességeket igyekszik felkutatni és bemutatni.


Így jutottak el Tasmániába, Ausztrália whisky-paradicsomába. Ezen az apró szigeten található az ország főzdéinek harmada és itt készül többek között az az ital is, ami végül felkeltette a stáb érdeklődését. A többszörös díjnyertes tétel a Belgrove főzdéből kerül ki és a Wholly shit névre hallgat.

belgrove wholly shit whisky Belgrove Wholly Shit Rye Whisky, TasmániábólFotó: Whisknick.com

A szójáték (holy shit = szent szar, wholly shit = teljesen szar) nem is annyira játék és még kevésbé vicc. A szóban forgó whisky készítése során a bárányok szárított trágyáját használják tőzeg helyett. (A tőzeg füstjével szokták kezelni a whisky alapanyagául szolgáló malátát, ez adja a jellegzetes füstös ízt.)

Ramsay lapátol

gordon ramsay tragyat lapatol

Fotó: CinemaBlend

A készítők természetesen Ramsay-t is befogták a munkába, neki kellett begyűjtenie a birkák alól a „cuccot" és akaratán kívül utóbb nem kevés marketingtevékenységet is végzett a főzdének. A műsor levetítése előtt 111 dollárba került átlagosan a Belgrove csúcstermékének számító White Rye, utána már 152 dollárra emelkedett az ár.

Az Új utakon második évada szeptember 6-án indul a National Geographic csatornán.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk