cask 88 edinburgh

Egy skót rendőrségi standot a világ legkisebb whisky bárjává alakítottak

Ültél már valaha egy bárban, és gondoltad magadban, hogy bárcsak klausztrofóbabb lenne, mintha mondjuk egyedül innál egy szekrényben?


A whiskyrajongóknak idén a Fringe Fesztivál ideje alatt lehetőségük nyílik meglátogatni a világ legkisebb whiskybárjaként emlegetett helyet Edinburgh-ban. 75. éve rendezik meg a fesztivált, és a független palackozó Cask 88 úgy döntött, hogy ezt úgy ünnepli meg, hogy egy apró pop-up whiskybárt telepít a történelmi Princes Streetre Edinburgh-ban, amelynek alapterülete pontosan 1,978 méter.

Ebben az átalakított rendőrségi dobozban (142 van a városban) valójában két vendégnek van elég hely, így mielőtt belép valaki, jobb, ha meggyőződik, hogy nem bánja, ha összebújik valakivel. Ha már bent vagy, rendelhetsz egy dramot a Cask 88 egyhordós skót whiskyjének egyikéből valakitől, akit a cég PC Peatnek hív, aki egy nagyon magas pultos.

Minden vendégnek csak tíz perce lesz arra, hogy élvezze ezt a minibárt mondjuk. Szintén figyelemre méltó, hogy a whiskyt ehető gabonapoharakban szolgálják fel, amelyeket a Mr. Stroodles nevű brit cég készített - feltehetően ez valóban kevesebb hulladékot termel, mint az evőeszközök mosása, bár nem biztos, hogy mindenki meg akarja enni a whiskys poharát.

A Cask 88 értékesítési vezetője, Carl Johnstone szerint az apró bár egyfajta metaforája a cégnek.

A Cask 88 a világ legkisebb whiskybárjának megnyitása ideálisan illeszkedik ahhoz a márkatípushoz, amelyről van szó. Egyetlen hordó whiskyből nagyon kis példányszámban, körülbelül 200-500 palackot gyártanak, ez a kis tétel definíciója. De a Cask 88-nál értékeljük, hogy a kis dolgok is lehetnek tökéletesek, és a maguk módján egyediek. Egy látogatás a bárunkban nagyszerű betekintést nyújt a single cask whisky csodálatos világába.

(Forrás: RobbReport)


A figyelmetekbe ajánljuk