répatorta
Fotó:

Illusztráció.

Ez a répatorta nemcsak egyszerű, de a legjobb is – recept!

Közeleg a húsvét, ami az ünnepre való hangolódás mellett azt is jelenti, hogy az igazán kiváló hobbszakácsok és -cukrászok most megmutathatják, mit tudnak. Múltkor egy igazi különlegességnek, az olaszok húsvéti kalácsának receptjét mutattuk be, most pedig itt van egy egyszerű, de nagyszerű répatorta leírása is. Az Allrecipes oldalnak hála most lépésről lépésre követhetjük végig ennek a finomságnak az elkészítését.


Összetevők

  • 1200 g reszelt sárgarépa
  • 200 g barna cukor
  • 200 g mazsola
  • 4 nagy tojás
  • 300 g fehér cukor
  • 220 g növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 200 g apróra darabolt ananász konzervből, lecsepegtetve
  • 375 g liszt
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 200 g apróra vágott dió

Először mérjük ki az összetevőket, ezzel ugyanis egyszerűbbé tehetjük a főzést. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy közepes tálba keverjük össze a reszelt sárgarépát és a barna cukrot. Hagyjuk állni 1 órán át, majd keverjük bele a mazsolát.

Ezt követően melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és kenjünk ki olajjal és lisztezzünk ki két 25 cm-es kerek tortaformát. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojásokat egy nagy tálban addig verjük, amíg el nem kezdenek fehéredni. Fokozatosan adagoljuk a tojásokhoz a cukrot, az olajat és a vaníliát, végül pedig az ananász is belemehet.

A lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót először egy külön tálban keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a tojásos keverékhez – erre azért van szükségünk, mert így a szárazhozzávalók közé levegő kerül, amelynek hatására tortánk légiesebb, puhább lesz. Végül dolgozzunk össze mindent.

Utolsó lépésként keverjük a masszához a cukrozott sárgarépát és a diót, majd öntsük egyenletesen az előkészített tortaformákba.

Az előmelegített sütőben addig süssük, amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, ez kb. 45-50 perc. Hűtsük 10 percig, mielőtt kivesszük a tortát a formából, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A figyelmetekbe ajánljuk