Próbáld ki te is ezt a pofon egyszerű, szénhidrát csökkentett pizza receptet! Nem fogsz csalódni.
A pizza az egyik legnépszerűbb étel a világon, és ezt felmérések is bizonyítják. A rohanó hétköznapokban csupán elvitelre kérhetünk jó pár ételt, de ezek közül is az emberek első számú kedvence a pizza lett. Világszerte az olasz étel vált a legnépszerűbbé a Google-keresési adatai alapján az online felhasználók körében.
De te is elkészítheted könnyedén, méghozzá a következő recepttel!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 db karfiol
- 1 db tojás
- 10 dkg parmezán
A szószhoz:
- 5dkghagyma
- 0.5dlolaj
- 2gerezdfokhagyma
- bazsalikom
- oregano
- 1dobozparadicsompüré
- só
- bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Eközben kezdjük lereszelni a karfiolt, majd tegyük a mikróba 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, végül hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt keverjük össze a tészta további hozzávalóit. (Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt és a kihűlt és lereszelt karfiolt.A tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, s egyenletesen oszlassuk szét, majd az előmelegített sütőben süssük körülbelül negyed óráig.
A paradicsomos szószhoz, a finomra vágott hagymát olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot. Az egészet pirítsuk le, majd öntsük fel egy kis vízzel, végül pedig forraljuk fel. Ha savanykás, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen oszlassuk el.
Szórjuk meg sajttal, majd tegyük rá a félbevágott paradicsomokat, akár olívabogyót és a friss bazsalikomot, sonkát, majd 15 percig süssük még.