Provence-i szardellás lepény

A kenyértésztából készült lepények több országban is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Gyorsan elkészíthetők és rendkívül laktatóak is. Az olaszoknál pizza, nálunk töki pompos, Franciaországban pedig szardellás lepény.


Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 kg érett paradicsom
  • 1 doboz olajos szardella
  • kb. 15 szem kimagozott fekete olajbogyó
  • 3 dkg reszelt trappista sajt
  • őrölt bors
  • 2 csipetnyi morzsolt majoranna
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát körülbelül 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 30 cm átmérőjű tortasütőformába tesszük. Ezután a paradicsompürét szétkenjük a tésztán, és erre tesszük rá a meghámozott paradicsomot, majd rászórjuk haldarabokat és az olajbogyót.

Megszórjuk a majorannával, borssal, rálocsoljuk a félretett konzervolajat és az evőkanálnyi főzőolajat, egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és 20 percre forró sütőbe tesszük. Ha kész azonnal tálalhatjuk, de akár hideg előételként is tökéletes.

A figyelmetekbe ajánljuk