Az egzotikus ízvilágot könnyedén becsempészheted a mindennapjaidba!
Ha pedig az indiaiak egyik kedvencét, a csirke curry-t szeretnéd elkészíteni, semmi olyan összetevőre nem lesz szükséged, amit esetleg nehezen tudnál beszerezni a boltból.
Hozzávalók a csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg áztatott/leszűrt kesudió
- 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 - 1 tk fűszerpaprika (csípős, de lehet édes is)
- 1 ek citromlé
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 2 ek koriander vagy petrezselyem
- 2-3 dl víz
Elkészítése:
A hagymát vágjuk fel kockákra, majd tegyük az aprítógépbe, adagoljuk hozzá a paradicsomot, a gara masalát, a kesudiót, a fokhagymát, a kurkumát, a fűszerpaprikát, a citromlevet és a sót. Ezután pedig alaposan pürésítsük. Az olajat ezt követően hevítsük egy mélyebb serpenyőben és pár percig kevergetve pirítsuk át a fűszeres masszát. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét és gombát, öntsünk hozzá a vizet és nagyjából 20 percig főzzük. Ha kész, akkor szórjuk meg friss korianderrel és tálalhatjuk is!
Gluténmentes naan vagyis lepénykenyér
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2,5 dl víz
- fél kk paprika
- fél kk római kömény
- fél kk kurkuma
- só
- csipet szódabikarbóna
- olaj
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a vízzel és a fűszerekkel, valamint a csipet szódabikarbónával. Ez a tészta csak tapadásgátló serpenyőben készíthető, mert liszt nélkül a massza nem áll össze, hiszen sokkal törékenyebb. Az egyik oldalát alaposan süssük át, mielőtt átfordítjuk a másik oldalára (akárcsak egy palacsintát). Ha nem serpenyőben készíted, a sütőben is megsütheted. A legegyszerűbb egy nagy, vékony tepsiben megsütni, majd, ha elkészül csak fel kell szeletelni.
Forrás: Paleolit szakácskönyv