Egy kis falat India: csirke curry fűszeres lepénykenyérrel

Egy kis falat India: csirke curry fűszeres lepénykenyérrel

Az egzotikus ízvilágot könnyedén becsempészheted a mindennapjaidba!


Ha pedig az indiaiak egyik kedvencét, a csirke curry-t szeretnéd elkészíteni, semmi olyan összetevőre nem lesz szükséged, amit esetleg nehezen tudnál beszerezni a boltból.

​Hozzávalók a csirkéhez:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg áztatott/leszűrt kesudió
  • 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 - 1 tk fűszerpaprika (csípős, de lehet édes is)
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 2 ek koriander vagy petrezselyem
  • 2-3 dl víz

Elkészítése:

A hagymát vágjuk fel kockákra, majd tegyük az aprítógépbe, adagoljuk hozzá a paradicsomot, a gara masalát, a kesudiót, a fokhagymát, a kurkumát, a fűszerpaprikát, a citromlevet és a sót. Ezután pedig alaposan pürésítsük. Az olajat ezt követően hevítsük egy mélyebb serpenyőben és pár percig kevergetve pirítsuk át a fűszeres masszát. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét és gombát, öntsünk hozzá a vizet és nagyjából 20 percig főzzük. Ha kész, akkor szórjuk meg friss korianderrel és tálalhatjuk is!

Gluténmentes naan vagyis lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2,5 dl víz
  • fél kk paprika
  • fél kk római kömény
  • fél kk kurkuma
  • csipet szódabikarbóna
  • olaj

Elkészítése:

A tojásokat kikeverjük a vízzel és a fűszerekkel, valamint a csipet szódabikarbónával. Ez a tészta csak tapadásgátló serpenyőben készíthető, mert liszt nélkül a massza nem áll össze, hiszen sokkal törékenyebb. Az egyik oldalát alaposan süssük át, mielőtt átfordítjuk a másik oldalára (akárcsak egy palacsintát). Ha nem serpenyőben készíted, a sütőben is megsütheted. A legegyszerűbb egy nagy, vékony tepsiben megsütni, majd, ha elkészül csak fel kell szeletelni.


Forrás: Paleolit szakácskönyv

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk