Eckler fánk
Fotó: Shutterstock

Egyszerű, de nagyszerű: így készül a sütés nélküli Ekler – recept!

Ha szeretjük az Eklert, ám nem vagyunk feltétlenül otthonosak a konyhában, ez a recept tökéletes lehet számunkra.

A recept kifejezetten az egyszerűsége miatt népszerű, hiszen még a pudingot sem kell külön megfőzni, ahogy a hagyományos égetett tésztával sem kell bajlódni. Éppen ezért bárki, akár még a kezdők is bátran elkészíthetik ezt a verziót, amellyel gyakorlatilag lehetetlen mellélőni.

Összetevők:

Eckler szelet

Fotó: Shutterstock

  • 3 csomag vaníliapuding;
  • 4 bögre tej;
  • 1 csomag habtejszín, lehetőleg zsíros verzió;
  • 26 gramm Graham-keksz;
  • 1 bögre étcsokoládé összetörve;
  • 1 bögre sűrített tej.
Mivel a sűrített tejben és az étcsokiban is van cukor, így azt csak akkor kell külön hozzáadnunk, ha édesebben szeretjük az Eklert.

Így készítsük el:

Öntsük a pudingport és a tejet egy nagy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Adjuk hozzá a felvert tejszínt, majd dolgozzuk össze a pudingos-tejes eleggyel. Egy tepsi formájú tálat béleljünk ki keksszel, akár össze is törhetjük, hogy elférjen. Öntsük rá az előzőleg összeállított krémet, majd vonjuk be még egy réteg Graham-keksszel. Ismételjük meg még egyszer a folyamatot, majd a legfelső krémes rétegre tegyünk még kekszet.

A csokoládés bevonathoz olvasszuk fel gőz felett a csokoládét, majd mikor kezd olvadni, adjuk hozzá a sűrített tejet és kavarjuk össze alaposan. Ha kicsit kihűlt, öntsük rá a már elkészült kekszes massza tetejére, hiszen ez lesz a legfelső rétegünk. Simítsuk ki, hogy szép, egyenletes felületet kapjunk, majd tegyünk be a hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni, mielőtt fogyasztanánk.

Ha nem tudjuk elfogyasztani az adagot, nyugodtan dobjuk be a fagyasztóba, ahol akár két hónapig is eláll.

Forrás: TheKitchn

A figyelmetekbe ajánljuk