A recept kifejezetten az egyszerűsége miatt népszerű, hiszen még a pudingot sem kell külön megfőzni, ahogy a hagyományos égetett tésztával sem kell bajlódni. Éppen ezért bárki, akár még a kezdők is bátran elkészíthetik ezt a verziót, amellyel gyakorlatilag lehetetlen mellélőni.
Ez is érdekelhet! Szilvalekvár gyorsan és egyszerűen? Sütőbe vele!
Összetevők:
Fotó: Shutterstock
- 3 csomag vaníliapuding;
- 4 bögre tej;
- 1 csomag habtejszín, lehetőleg zsíros verzió;
- 26 gramm Graham-keksz;
- 1 bögre étcsokoládé összetörve;
- 1 bögre sűrített tej.
Még több egyszerű recept! Így készíts egészséges Nutellát otthon
Így készítsük el:
Öntsük a pudingport és a tejet egy nagy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Adjuk hozzá a felvert tejszínt, majd dolgozzuk össze a pudingos-tejes eleggyel. Egy tepsi formájú tálat béleljünk ki keksszel, akár össze is törhetjük, hogy elférjen. Öntsük rá az előzőleg összeállított krémet, majd vonjuk be még egy réteg Graham-keksszel. Ismételjük meg még egyszer a folyamatot, majd a legfelső krémes rétegre tegyünk még kekszet.
A csokoládés bevonathoz olvasszuk fel gőz felett a csokoládét, majd mikor kezd olvadni, adjuk hozzá a sűrített tejet és kavarjuk össze alaposan. Ha kicsit kihűlt, öntsük rá a már elkészült kekszes massza tetejére, hiszen ez lesz a legfelső rétegünk. Simítsuk ki, hogy szép, egyenletes felületet kapjunk, majd tegyünk be a hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni, mielőtt fogyasztanánk.
Ha nem tudjuk elfogyasztani az adagot, nyugodtan dobjuk be a fagyasztóba, ahol akár két hónapig is eláll.
Forrás: TheKitchn