répás muffin

Pofonegyszerű desszert pár perc alatt: répás muffin

Szeretnénk magunknak vagy szeretteinknek valami finom desszerttel kedveskedni, de nem akarunk órákat a konyhában állni? Nos, a répás muffin a tökéletes választás lehet, hiszen egyszerű, könnyen elkészíthető, és a végeredmény isteni.


Hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor (vagy ízlés szerint méz vagy más édesítőszer)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 bögre olaj (pl. napraforgó- vagy repceolaj)
  • 1/4 bögre tej vagy mandulatej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 bögre reszelt répa

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy muffinsütőt, béleld ki muffinpapírokkal vagy kenj ki vajjal.

Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban verd fel a tojásokat egy villa segítségével, majd add hozzá az olajat, a tejet és a vaníliát. Alaposan keverd össze.

Lassan öntsd hozzá a nedves összetevőket a szárazakhoz, és óvatosan keverd össze, hogy ne legyenek csomók. Add hozzá a reszelt répát, valamint a diót vagy mazsolát (ha használsz ilyet), és óvatosan keverd el, hogy minden egyes répadarab be legyen vonva a tésztában.

Kanalazd a tésztát a muffinsütőbe, töltve 3/4-ig mindegyik formát. Ezután tedd a sütőbe és süsd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnák és egy tűbe szúrva már nem ragad rájuk tészta.

Miután elkészültek, vedd ki a sütőből, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd szervírozd és élvezd a mennyei répás muffinokat!

A figyelmetekbe ajánljuk