A citromtorta könnyű és hűsítő desszert, így kiváló választás lehet a meleg nyári napokon, de természetesen ősszel sem kell lemondani róla, ha valami igazán frissre vágyunk. Ezzel a recepttel pedig te is könnyedén elkészítheted.
Hozzávalók:
- 300 g darált keksz
- 150 g vaj
- 500 g mascarpone
- 250 g kristálycukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 120 ml friss citromlé (körülbelül 3-4 citromból)
- 1 evőkanál citromhéj reszelve
Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta
Elkészítése:
- Keverjük össze a darált kekszet és a vajat, amíg a morzsák jól összeállnak.
- Nyomkodjuk bele az elkészült kekszes alapot egy 24 cm-es tortaformába, hogy egyenletesen terüljön el az alján.
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
- Keverjük össze a mascarponét és a cukrot egy nagy tálban, amíg sima és krémes lesz a massza.
- Ezután adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília kivonatot.
- Ezt követően keverjük hozzá a friss citromlevet és a citromhéjat.
- Oszlassuk el a krémet a tortaalapra.
- Süssük körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
- Végül a hűtőszekrényben hűtsük néhány óráig vagy akár egy éjszakán át.