citromtorta

Pár perc alatt isteni desszert: habkönnyű citromtorta

A citromtorta könnyű és hűsítő desszert, így kiváló választás lehet a meleg nyári napokon, de természetesen ősszel sem kell lemondani róla, ha valami igazán frissre vágyunk. Ezzel a recepttel pedig te is könnyedén elkészítheted.


Hozzávalók:

  • 300 g darált keksz
  • 150 g vaj
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 120 ml friss citromlé (körülbelül 3-4 citromból)
  • 1 evőkanál citromhéj reszelve

Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta

Elkészítése:
  • Keverjük össze a darált kekszet és a vajat, amíg a morzsák jól összeállnak.
  • Nyomkodjuk bele az elkészült kekszes alapot egy 24 cm-es tortaformába, hogy egyenletesen terüljön el az alján.
  • Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  • Keverjük össze a mascarponét és a cukrot egy nagy tálban, amíg sima és krémes lesz a massza.
  • Ezután adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília kivonatot.
  • Ezt követően keverjük hozzá a friss citromlevet és a citromhéjat.
  • Oszlassuk el a krémet a tortaalapra.
  • Süssük körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
  • Végül a hűtőszekrényben hűtsük néhány óráig vagy akár egy éjszakán át.


A figyelmetekbe ajánljuk