Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta

Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta

A Old_Recipes subreddit az elfeledett receptek és emlékek kincsesbányája. Itt bukkantunk rá a dupla csokoládés Coca-Cola-tortára, amivel azonnal visszarepülhetünk a 90-es évekbe. Egyszerű hozzávalókból készül, ha pedig van otthon egy kis kóla, kezdhetjük is!


Hozzávalók (tésztához):

  • 0,5 liter Coca Cola
  • 120 milliliter olaj
  • 1 rúd vaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 400 gramm cukor
  • 400 gramm liszt
  • ½ teáskanál só
  • 2 tojás
  • 120 milliliter író
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál vanília
A mázhoz:
  • 1 rúd vaj
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál vanília kivonat
  • 300 gramm porcukor

Elkészítése:

Egy lábasban keverjük össze a Coca-Colát, az olajat, a vajat és a kakaót, majd forraljuk fel. Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a lisztet és a sót. Öntsük a forró kóla-keveréket a lisztes keverékre, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat, az írót, a szódabikarbónát és a vaníliát, és ismét keverjük össze. Öntsük a keveréket egy kivajazott és kilisztezett 33 x 22 centiméteres sütőformába, és süssük 170 Celsius fok körüli hőfokon 20-25 percig.

Vegyük ki a sütőformát, majd hűtsük kb. 10 percig, mielőtt befedjük a mázzal. A mázhoz egy serpenyőben keverjük össze a vajat, a kakaót és a tejet. Melegítsük, amíg a vaj elolvad, majd keverjük bele a többi hozzávalót, és még melegen kenjük a tortára.

A figyelmetekbe ajánljuk