
A tavasz beköszöntével nemcsak a lakásunkban végezhetünk nagytakarítást, de a szervezetünket is kipucolhatjuk.
március 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
3 alapvető élelmiszer, melyekkel könnyen végezhetünk…
Hamu és Gyémánt

A fejfájás sajnos – bármennyire is szeretnénk tagadni – befolyásolja a hangulatunkat, a teljesítőképességünket és elrontja a szeretteinkkel együtt töltött minőségi időt. Mielőtt azonban bevennénk egy erősebb fájdalomcsillapítót, próbáljuk ki ezeket az otthon is könnyen alkalmazható praktikákat…
március 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
5 trükk a fejfájás elmulasztására, ha kerülni akarjuk a…
Hamu és Gyémánt
október 04., 2024 ● Turi Dániel
A marokkói konyha legkedveltebb savanyúsága: így készül a…
Turi Dániel

Biztosan előfordult már velünk is, hogy a boltban megkívántunk egy gyümölcsöt, például narancsot, mert érettnek és lédúsnak tűnt, majd hazaérve vettük észre, hogy valójában még félig éretlen. Hogy legközelebb elkerüljük, hogy a színes hálók megtévesszék a szemünket, mutatjuk, mire érdemes figyelni…
augusztus 26., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Nem gondoltuk volna, hogy emiatt csomagolják színes hálókba…
Hamu és Gyémánt

Ha olyan fagyasztott desszertet keresünk, amelyet gyerekjáték elkészíteni anélkül, hogy bekapcsolnánk a sütőt, akkor a citromos granita a legjobb választás. Ez a közönség kedvenc desszert öt hozzávalóból áll, és nem igényel főzést.
augusztus 17., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Hűsítő desszert az elviselhetetlen melegben: citromos…
Hamu és Gyémánt

A hagyományos tepsis krumpli újragondolva: apró citrommal és egy kis extra fokhagymával. Mutatjuk is a receptet, amivel pikkpakk elkészítheted a görögök népszerű köretét.
június 13., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Igazi nyári gasztroélmény: így készül a görögök citromos…
Hamu és Gyémánt

A limoncello nevű citromos likőr különösen Olaszország déli részén népszerű, de mára – sok más olasz finomsághoz hasonlóan – az egész világot meghódította. Jó hír, hogy az alábbi receptet követve mi is könnyedén elkészíthetjük a frissítő italt.
május 02., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Így készül az olaszok hűsítő citromlikőrje, a limoncello
Hamu és Gyémánt

Hamarosan megérkeznek azok a napok, amikor kevés jobb dolog létezik egy frissítő nassolnivalónál. Képzeljük csak el: kinyitjuk a hűtőnket és elénk tárul egy tál gyümölcsös házi fagylalt, ami megoldja minden problémánkat a tavaszi hőségben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes…
április 27., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Tökéletes tavaszi desszert: így készül az eper sorbet!
Hamu és Gyémánt

Sokak által tapasztalt érzés a tavaszi fáradtság, mely általában immunrendszerünk leharcolt állapotát jelzi. A probléma feloldását segítheti, ha méregtelenítő kúrát tartunk. Cikkünkben ehhez ajánlunk most pár hatásos folyadékot.
április 19., 2024 ● Hamu és Gyémánt
4 hatásos méregtelenítő ital, ami gyorsan javít…
Hamu és Gyémánt

Ha Nápolyban jársz, és azt látod, hogy az emberek előrehajolva, széttárt lábakkal állnak az utcán, ne ijedj meg: valószínűleg csak a tradicionális helyi limonádét próbálják meginni. Most elmondjuk, mi szükség van erre a pózra, és az italt miért hívják olaszul „nyitott lábaknak.”
április 16., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Szó szerint felpezseg az igazi nápolyi limonádé…
Hamu és Gyémánt

Ha a főztjeidhez rendszeresen használsz citromlevet, akkor valószínűleg imádni fogod a tartósított citromot. Az elkészítése pofonegyszerű, az ételeid pedig isteniek lesznek tőle!
február 17., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Tegyél egy üvegbe egész citromot és sót – a végeredményt…
Hamu és Gyémánt

Mi, magyarok nem vagyunk egy halas nemzet, minden évnek van azonban egy időszaka, amikor teljesen bepótoljuk korábbi elmaradásainkat. Természetesen a karácsonyról van szó, amikor is szinte minden család ünnepi asztalára kerül legalább halászlé, de sokszor még ennél is tovább megyünk, és sült…
december 06., 2023 ● Hamu és Gyémánt
5 zöldfűszer, amitől tökéletes lesz az ünnepi asztalra…
Hamu és Gyémánt