Igazi olasz finomság a tányéron: így készül az egyszerű paradicsomos bruschetta

Igazi olasz finomság a tányéron: így készül az egyszerű paradicsomos bruschetta

A bruschetta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető fogás a világon, mégis elképesztően finom lehet, ha jó minőségű alapanyagokat használsz. Recept.



A klasszikus és legismertebb változata nyers fokhagymával bedörzsölt grillezett kenyérszeletekből készül, amelyek tetejére apróra vágott paradicsomot, friss bazsalikomot és sót tesznek.

Hozzávalók:

  • 0.7 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 8 levél bazsalikom
  • 4 közepes db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek oregánó

Elkészítése:

A kenyeret felszeleteljük és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ezt követően pedig egy fél gerezd fokhagymával alaposan megdörzsöljük. Ezután azonnal mehet is a sütőbe. 200 fokon, körülbelül 5-10 percig süssük. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig aprítjuk. Majd egy tálba öntjük a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat. Végül összekeverjük, és a sütőből frissen megpirult kenyérszeletekre tesszük.

A figyelmetekbe ajánljuk