A bruschetta az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető fogás a világon, mégis elképesztően finom lehet, ha jó minőségű alapanyagokat használsz. Recept.
A klasszikus és legismertebb változata nyers fokhagymával bedörzsölt grillezett kenyérszeletekből készül, amelyek tetejére apróra vágott paradicsomot, friss bazsalikomot és sót tesznek.
Hozzávalók:
- 0.7 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db vöröshagyma
- 8 levél bazsalikom
- 4 közepes db paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek oregánó
Elkészítése:
A kenyeret felszeleteljük és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ezt követően pedig egy fél gerezd fokhagymával alaposan megdörzsöljük. Ezután azonnal mehet is a sütőbe. 200 fokon, körülbelül 5-10 percig süssük. A zöldségeket apró darabokra vágjuk, a fokhagymát és a bazsalikomot pedig aprítjuk. Majd egy tálba öntjük a felkockázott paradicsomot, a hagymákat, a bazsalikomot, az oregánót, sót, borsot és egy löttyintés olívaolajat. Végül összekeverjük, és a sütőből frissen megpirult kenyérszeletekre tesszük.