amerikai palacsinta, juharszirup, áfonya
Fotó: Shutterstock

Illusztráció.

5 palacsintaféle a világ minden tájáról, ha a lekvároson túl újat próbálnánk ki

A palacsinta – mindenféle formában, mindenféle alapanyagból – évezredek óta kedvelt étel a világ minden táján. Van, ahol csupán desszert, de az sem ritka, ha főételként tekintenek rá. De vajon melyik a legkülönlegesebb palacsintaféle a világon? Mutatjuk!


Zöldséges palacsinta, Korea

A kimchi nemcsak egy hagyományos koreai köret, de a palacsintatésztához is felhasználják, így jön létre a világ egyik legfinomabb sós palacsintája. A serpenyőben sütés után az egyedi ízek egy sistergő, ropogós palacsintává egyesülnek, amely tökéletes önmagában, de akár mártogatósokkal kiegészítve is fogyaszthatjuk.

Kenderfehérje palacsinta, Svájc

glut\u00e9nmentes kender palacsinta

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Svájc híres az egészséges reggelikről, így nem meglepő, hogy odafigyelnek a minőségi, sőt, ételallergiások számára is kedvező összetevőkre. Ez a gluténmentes palacsinta liszt helyett kenderfehérjéből készül és a tetejére banán, mandula, juharszirup – és talán egy csipetnyi tejszínhab – kerül.

Juharszirupos palacsinta, Egyesült Államok

Vastag és habos, juharsziruppal átitatott: ez a híres amerikai palacsinta. Az eredeti receptért egészen 1796-ig és Amelia Simmons ,,American Cookery” című könyvéig kell visszaugranunk. Ha már az amerikaiak palacsintáját esszük, ne spóroljunk a juharsziruppal, arra viszont vigyázzunk, hogy rendkívül laktató desszertről van szó.

Ezt is olvasd el! Ráérős vasárnapok szuper reggelije lehet az amerikai palacsinta – recept!

Citromos palacsinta, Anglia

citromos palacsinta

Illusztráció.

Fotó: Shutterstockhttps://www.shutterstock.com/hu/search/lemone-pancake?image_type=photo

A britek édessége kicsi és vékony – a habos, laktató amerikai változat szöges ellentéte. Egyszerű és elegáns – feltéve, ha sikerül a serpenyőben tartani őket, miután a levegőbe dobtuk. A britek egy kis citromlével és kristálycukorral megszórva fogyasztják.

Masala Dosa, India

Burgonyát is találunk ebben a fantasztikus indiai palacsintában, amely rendkívüli méreteket képes elérni. Az ország déli részén népszerű reggeli fogás, de máshol egész nap fogyasztják, a tésztája erjesztett rizsből és lencséből készül, míg az illatos töltelékben burgonya, mustármag, kókuszdió, kurkuma és koriander található. Tálalhatjuk például kókuszdióval, paradicsommal, korianderrel vagy mogyoróval is.

Figyelmedbe ajánljuk! Egyszerű és nagyszerű a mogyoróvajas amerikai keksz – recept!


A figyelmetekbe ajánljuk