Számos érvet fel tudunk sorakoztatni a mogyoróvajas keksz elkészítése mellett. Például azt, hogy pillanatok alatt összedobhatjuk, és alig kell mosogatni utána. Ráadásul, mindössze néhány összetevőt igényel. Mutatjuk, hogyan készül!
Ha mostanában túl sok amerikai filmet vagy sorozatot néztünk, biztosan láttunk legalább egy olyan jelenetet, amikor valamelyik szereplő mogyoróvajas-lekváros szendvicset majszol. Ha ezáltal megjött a kedvünk a sós és édes ízek keveréséhez, feltétlenül próbáljuk ki ezt a kekszváltozatot.
Hozzávalók:
- 200 g mogyoróvaj;
- 175 g porcukor;
- negyed teáskanál konyhasó;
- 1 nagy tojás.
Ajánljuk figyelmedbe! Habkönnyű, klasszikus kávétorta, ami garantáltan a kedvenced lesz – recept!
Így készítsük el:
Fotó: Shutterstock
- Melegítsük fel a sütőt 180 Celsius-fokra, majd béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
- Mérjük ki a mogyoróvajat és a cukrot egy tálba. Adjuk hozzá a sót, és keverjük jól össze egy fakanállal. Dobjuk bele a tojást, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll.
- Törjünk le a tésztából nagyjából koktélparadicsom méretű darabokat, és egymástól jól elkülönítve helyezzük a tepsikre. Egy villa segítségével nyomkodjuk le a sütiket, hogy kissé kilapuljanak (ebben a formában két hónapig elállnak a fagyasztóban).
- Süssük 12 percig, amíg a széleken aranyszínűvé, a közepén pedig halványabbá válik. Tálalás előtt hűtsük hűtsük ki teljesen. Tárolóedényben akár három napig is eláll.
(Forrás: BBC Good Food)