Korábban már megírtuk, hogy készül a japánok pihe-puha, felhőre hasonlító palacsintája, ahogy arról is beszámoltunk, hogy egyetlen trükkel hogyan tökéletesíthetünk az alapreceptünkön. Az air fryerben való sütés verzióját is megosztottuk, most viszont mutatunk egy klasszikus amerikai palacsinta receptet, aminél finomabb és egyszerűbb édességet aligha találunk.
Hozzávalók:
- 135 g finomliszt;
- 1 teáskanál sütőpor;
- fél teáskanál só;
- 2 evőkanál porcukor;
- 130 ml; tej
- 1 nagy tojás.
Ez is érdekelhet! 3+1 elronthatatlan sütirecept kezdőknek
Így készítsük el:
Fotó: Shutterstock
- Szórjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot egy nagy tálba. Vegyünk elő egy másik tálat, amibe keverjük össze a tejet és a tojást, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat.
- Öntsük a tejes keveréket a lisztes tálba, és egy villa segítségével kavargassuk addig, amíg egynemű állagot kapunk. Hagyjuk a tésztát néhány percig pihenni.
- Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és adjunk hozzá bőven vajat. Amikor megolvadt, tegyünk bele egy kanálnyit a tésztából (vagy kettőt, ha a serpenyő elég nagy ahhoz, hogy egyszerre két palacsintát süthessünk). Ne ijedjünk meg, ha nagyon sűrűnek tűnik, igazából minél sűrűbb a tészta, annál jobb lesz a végeredmény.
- Várjunk körülbelül 3 percet, amíg a palacsinta teteje elkezd buborékosodni, és a szélei elkezdenek megdermedni. Fordítsuk meg, és süsse további két percig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
- Ha túl sötét színre pirult, a következő körhöz csökkentsük kicsit a hőfokot.
- Ismételjük meg a folyamatot addig, amíg az összes tészta el nem fogy. Habár 1-2 napig eláll, a legjobb, ha frissen, a serpenyőből kivéve fogyasztjuk.
- Tálaljuk valódi juharsziruppal, extra vajjal vagy gyümölcsökkel.
(Forrás: BBC)