az Eastern Aviation City tervrajza
Kép: One Works

​Repülőtér újragondolva − lenyűgöző várost épít az utazó turistáknak Thaiföld

Egy történelmi repülőtér Thaiföldön hamarosan teljesen megújul, és új magasságokba emelkedik.


A thaiföldi kormány 8,8 milliárd dollárt (3 milliárd forintot) költ arra, hogy az ország vietnami háború idejéből származó U-Tapao repülőterét egy új „keleti légiközlekedési várossá" (Eastern Aviation City) alakítsa át. A hatalmas megastruktúra építése az év elején kezdődik − közölte Tipanan Sirichana kormányszóvivő nyilatkozatában. A projekt az első öt évben állítólag 15 600 új munkahelyet teremt majd, és megerősíti Thaiföld légiközlekedési iparát.

Ha tovább olvasnál: Thaiföldre utaznál idén? Ezt a 4 kérdést tedd fel magadnak!

Az ország ipari keleti részén, mintegy 1040 hektáron elterülő új közlekedési csomópont célja, hogy még több turistát vonzzon a trópusi szigetvilágba. Az új nemzetközi terminál összeköttetésben áll majd egy olcsó repülőtérrel (Don Muang) és Thaiföld fő repülőterével (Suvarnabhumi), hogy az utasok számára a járatok és a légitársaságok széles választékát kínálja.

Ezen kívül a város magában foglal majd egy szabadkereskedelmi övezetet az áruk számára, valamint egy repülőkiképző és egy repülőgép-karbantartó központot.

A projekt vezető tervezőjének a One Works-t nevezték ki. A nemzetközi építészeti tervező és tanácsadó cég reméli, hogy növelni fogja az utazók kényelmét, miközben a színes thaiföldi kultúrát is bemutatja. Az utasterminál-épület (PTB) külsejét a Rayong tartomány tengerparti városaiban található hagyományos yor (halászháló) ihlette. A világos, szellős belső térben pedig nagyméretű tetőablakok és rengeteg zöld növényzet fogadja majd a látogatókat.

Ez is érdekelhet: Thaiföld ezeket a speciális turistákat próbálja bevonzani

az Eastern Aviation City tervrajza

Kép: One Works

A PTB-t a thaiföldi utcai piacok szellemét idéző étkezőhelyekkel is felszerelik. Mindennek tetejébe az épületben lesz egy központi helyen található Smart Eco Hub kiskereskedelmi terület, valamint egy kulturális falu, amely különböző szórakozási formákat nyújt.

Lényegében ez egy olyan hatalmas komplexum lesz, ahol a látogatók étkezhetnek és kikapcsolódhatnak az utazás előtt, alatt vagy után.

A thaiföldi vendégszeretet igazi értelmében a PTB-t úgy terveztük, hogy az utast helyezzük előtérbe − olyan hívogató környezetet teremtve, ahol megpihenhetnek, és értékelhetik Thaiföld emberközpontú szolgáltatásait és kultúráját

− áll a cég közleményében.

A bővítéssel az U-Tapao nemzetközi repülőtér végül évi 60-75 millió utast fogadhat. Talán a Keleti Légiközlekedési Metropolisz név illene rá leginkább.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk