thaiföld

Thaiföld hosszú idő után megnyitotta határait

Többtucatnyi országot levesz a jövő héten a brit kormány a koronavírus-fertőzés szempontjából legkockázatosabbnak ítélt országok és területek vörös listájáról, ezek között szerep Thaiföld is, ami egy igencsak közkedvelt úti cél.


A vörös kategóriás országokból csak a brit és az ír állampolgárok, illetve az Egyesült Királyságban letelepedési engedéllyel élő külföldiek utazhatnak be Angliába, de érkezésük után nekik is a brit kormány által kijelölt, őrzött szállodák valamelyikében tíz napra karanténba kell vonulniuk.

E szállodai karantén fejenkénti költsége 2285 font (csaknem egymillió forint), és ezt az utasoknak kell fizetniük. Grant Shapps brit közlekedési miniszter azonban csütörtök este a Twitter portálon bejelentette, hogy jövő hétfőtől 47 ország lekerül a vörös listáról, amelyen így csak hét ország marad.

A szaktárca nem sokkal később ismertetett részletes tájékoztatása alapján a vörös listáról október 11-én, brit idő szerint hajnali 4 órakor lekerülő országok között van mások mellett Afganisztán, Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Mexikó, Kuba, Georgia, Indonézia, Montenegró, Dél-Afrika és Thaiföld. A vörös listán hétfőtől így csak Kolumbia, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Haiti, Panama, Peru és Venezuela marad.

A sok találgatás után ezen a héten nagyon örülünk, hogy Thaiföld lekerült az Egyesült Királyság utazási vörös listájáról. Ez egy nagyon fontos lökést ad Thaiföld utazási iparának. A főszezon felé tartunk, a legjobb időjárás előttünk áll, különösen az Andaman-szigetek partjainál, és az Egyesült Királyságbeli utazásszervezőktől származó információk azt mutatják, hogy hatalmas az érdeklődés a thaiföldi utazások iránt"

– mondta Chiravadee Khunsub, a Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) brit és írországi igazgatója.

Hova utazhat az ember Thaiföldön?

Október 1-je óta Thaiföld tovább enyhítette beutazási követelményeit, így még több hely elérhetővé vált turisták számára. Mindenkinek, aki az országba érkezik legalább 7 éjszakára egy úgynevezett Sandbox helyszínen kell kezdenie az útját, mielőtt az ország bármely más részét szabadon meglátogathatná.


Az utazók mostantól újra élvezhetik a klasszikus thaiföldi útvonalakat, mint például a Phuket - Bangkok - Chiang Mai útvonalat, így megismerhetik a tengerpartokat, a fővárost, valamint a hegyvidéki, északi részeket. Az utazásszervezők és a brit utazók így sokkal nagyobb választási lehetőséget és rugalmasságot kapnak

– tette hozzá Khunsub.

A karanténmentes utazás fő követelményei:

  • teljes Covid-19 oltás igazolás
  • indulás előtt beutazási engedély (CoE) beszerzése
  • Covid-19 oltást tartalmazó utasbiztosítás
  • a Thailand Plus nyomkövető alkalmazás letöltése, ahol a szükséges információkat fel kell tölteni
  • Thaiföldön való továbbutazás előtt 7 éjszakára (további értesítésig) egy "Sandbox" helyre kell érkezni
  • negatív PCR-teszt eredményt kell bemutatnia (amelyet legkésőbb 72 órával az indulás előtt kell kiállítani)
  • érkezéskor és a Thaiföldön való továbbutazás előtt a 6/7. napon PCR-tesztet kell végezni
  • szálljon meg SHA Plus szálláson/szállodában (ez olyan szállás/szálló, amely fokozott biztonsági protokollokkal rendelkezik, és ahol a személyzet legalább 70%-a be van oltva)

A figyelmetekbe ajánljuk