Szinte tökéletesen megőrzött bálna csontvázat találtak Thaiföldön, amelyet 3000 és 5000 év közöttinek gondolnak a szakértők.


A csontokat november közepén találták Bankok partjainál. Úgy gondolják, hogy a 12 méter hosszú csontváz egy Trópusi bálnáé. A szakértők azt remélik, hogy a lelet segít jobban megismerni a múltat, különösen a tengerszinti és a biológiai sokféleség kutatására lehet majd jó támpont.

A részben megkövesedett csontok ritka leletnek számítanak - mondta a BBC-nek Marcus Chua emlőskutató, a Szingapúri Nemzeti Egyetem munkatársa.

„Ázsiában igen kevés a bálna fosszília"

egészítette ki Marcus Chua a BBC-nek, aki hozzátette, hogy még annál is kevesebben vannak ilyen jó állapotban.

bbc.com

A thaiföldi környezetvédelmi miniszter, Varawut Silpa-archa által megosztott képeken a csontok láthatóan szinte teljesen épek. A politikus szerint a csontváz több mint 80% -át sikerült visszanyerni, beleértve a csigolyákat, a bordákat, az uszonyokat és az egyik lapockát. A csontváz feje önmagában körülbelül 3 méter hosszú.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk