Facebook/The Byzantine heritage

1500 éves kolostor rejtőzött a játszótér alatt

Maga az épület 36 méter hosszú és 12 méter széles volt.


Egy új játszótér építésekor találtak 6. századi bizánci mozaikokat Izraelben - adta hírül egy bizánci örökségeket gyűjtő közösségi oldal. A rendkívüli értékű, pillanatok alatt híressé váló lelet a Kfar Kama nevű faluban bukkant elő, amely a Bibliában is szereplő Tábor-hegyétől – Jézus a színeváltozás során itt mutatja meg isteni lényét a tanítványainak – tíz kilométerre található.

A bizánci mozaik a régészek feltételezése szerint egy kolostor padlózata lehetett. Maga az épület 36 méter hosszú és 12 méter széles volt, és több kisebb helyiség is hozzá tartozott az ásatások alapján.

Bort és olivaolajat termeltek

A most talált kolostor temploma három hajós volt, udvar, előcsarnok és központi terem is tartozott a galileai épülethez. A szerzetesek élete nem tárult fel a kutatók előtt; annyit tudni lehet, hogy a környéken ekkortájt olívaolaj- és borkészítésből éltek a rendházakban.

A menekülő cserkeszek

Kfar Kama muzulmán cserkesz falu. A 19. században, az Oszmán Birodalom alatt telepítettek le a környéken cserkeszeket, ők a Kaukázus északi részét elfoglaló oroszok elől menekültek.

Friss

Számos megoldás létezik kövér kedvenceink lefogyasztására

Az Egyesült Királyságban tartott kutyák több mint 50-, a macskák körülbelül 40 százaléka túlsúlyos vagy elhízott az Állateledel-gyártók Szövetsége (Pet Food Manufacturer Association) felmérése szerint – írja a Haszon Magazin.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk